Det er ikke sjovt at være en dårlig læser, og det kræver vilje og motivation at komme det til livs. Denne metodebog beskriver, hvordan man som lærer i praksis kan hjælpe og støtte den enkelte elev til at blive en dygtig læser - uanset social baggrund. For undervisere i grundskolen.
At være en dygtig læser giver positive værdier, der har stor effekt på den enkelte elevs trivsel. Eleven får bl.a. større selvtillid og en stor indre læselyst, hvilket samtidig fører til en faglig inklusion i undervisningsmiljøet. Metoden dertil er bygget op som et game, hvor man hele tiden stiger i level og derfor hurtigt føler fremskridt. Eleven bevæger sig fra level 1 til level 180 fra 1. klasse til 9. klasse og kan følge sin egen udvikling inden for både faglitterær og skønlitterær læsning. Bogen er tilknyttet hjemmesiden "gamelaesning.dk" og der medfølger plakater og afkrydsningsark.
En rigtig spændende og interessant bog for lærere, der underviser i folkeskolen. Bogen er nem at forstå, og der er tilpas fordeling af teori og praksisvejledning. Det er særligt interessant, at motivationsfaktoren er sat i et gaming-regi, da det kan fange mange elever.
Der findes andre bøger om læsning og metodebøger, der giver anvisninger til praksis, fx Flydende læsning i praksisLæsning og læseundervisning og Læsning og læseundervisningDer findes andre bøger om læsning og metodebøger, der giver anvisninger til praksis, fx Flydende læsning i praksis og .