Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

2. verdenskrig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af 2. verdenskrig fra starten i 1939 til afslutningen i 1945.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 27. feb. 2018

Den største og mest dødbringende krig i historien er den 2. verdenskrig, hvor over 55 millioner mennesker fra 70 forskellige lande blev dræbt. Læst om krigens forløb og om de vigtigste kamphandlinger. Især for jer mellem 9 og 13 år.

Fagbogen hører til serien "Fagklub" på det sværeste af seriens fire niveauer, nemlig den sorte. I tolv afsnit beskrives krigens forløb fra starten i 1939 til afslutningen i 1945. Hvert afsnit beskriver særlige militære begivenheder, som fik betydning for krigens forløb, for eksempel lynkrigen mod Polen, luftkampen om England, Opperation Rødskæg og det afgørende slag om Stalingrad. Sidst i bogen findes et billede, som skaber overblik og sammenhæng.

Virkelig klar og velskrevet fagbog, som giver et overblik over hovedtrækkene af den 2. verdenskrig. Bogen har særligt fokus på de militære begivenheder, og netop det særlige fokus på kampe, slag, sejre og nederlag adskiller fagbogen en smule fra den brede strøm af udmærkede fagbøger om emnet.

Der findes masser af fagbøger om 2. verdenskrig - også en del, som på samme måde som denne, giver et ret kort overblik over de vigtigste begivenheder, for eksempel Mads Kjær Madsens: fra serien "De store fagbøger".


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 4 (2018)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 71, nr. 4 (2018)