Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

20.02.2020


Beskrivelse


Science fiction. Tre store computerkoncerner kæmper om magten over samfundet. Den kyniske kamp foregår både i en kunstig - virtuel - virkelighed og i en virkelig virkelighed, hvor indopereret kunstig intelligens er normen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 18. dec. 2018

»... en cyberpunk-roman for unge.« Sådan introduceres foreliggende bog på bagsidens noter og så er det ellers bare om at holde fast, for den helt specielle terminologi inden for dette felt erjo langt fra blevet daglig tale endnu. Virtual reality, cyberspace, kyborger, kybernetik osv er jo ord, vi først skal til at vænne os til. Bogen råder bod på denne eventuelle mangel hos sin læserved i starten at indføje en ordforklaring mellem linierne, dog kun i de første kapitler, derefter må læsere med forståelsevanskeligheder søge til en fyldigere ordliste bag i bogen. Som titlenangiver foregår handlingen i et fremtidssamfund. Grænsen mellem virkelighed og fiktion er flydende, ligesom grænsen mellem mennesker og robotter (kyborger) ikke umiddelbart er til at få øje på, oghvis jeg ellers har forstået bogens slutning rigtigt, ender med at være helt udvisket. Med udgangspunkt i fem fortællinger fortalt med fem forskellige synsvinkler berettes om tre computerkoncemersmagtkamp. I hver af defem fortællinger indflettes de enkelte personers (fortælleres) historie. Desværre er de enkelte historier fortalt så omstændelig, at der skal en god portion entusiasme til atfastholde interessen. Læsere fra omkring 14-15 år med interesse for netop denne specifikke fremtid må være bogens målgruppe.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Winni Thorup

d. 18. dec. 2018

En ny dansk ungdomsroman indenfor den videreudvikling af science fiction som er blevet kaldt cyperpunk. Som i den allerede klassiske Neuromantiker af William Gibson er hovedaktørerne det nyesamfunds magtelite, de store koncerner. Tre store computerkoncerner kæmper om magten over et samfund i moralsk og fysisk opløsning. Kyberkirurgens, hackerens og koncernchefens skæbner vikler sigind og ud af hinanden og sammenhængen går gradvist op for læseren. En del afhandlingen foregår i en virtuel, en kunstig virkelighed og både den virtuelle og den virkelige virkelighed er befolket afkyborg'er, en sammensmeltning af menneske og maskine. Bogen mangler den sproglige bevidsthed og modenhed, som kunne gøre denne mareridtsagtige fremskrivning uafrystelig, men forfatteren har skrueten god historie sammen, som er skræmmende og fascinerende og læseren fastholdes til sidste side. Forsiden er udmærket, men signalerer mere traditionel SF end cyperpunk.


Det fri aktuelt

d. 14. apr. 1993

af

af

Steffen Larsen

d. 14. apr. 1993


Information

d. 26. maj 1993

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 26. maj 1993


BUM

Årg. 11, nr. 3 (1993)

af

af

Ib Johansen

Årg. 11, nr. 3 (1993)


Litteraturmagasinet Standart

Årg. 7, nr. 5 (1993)

af

af

Inge Knudsen

Årg. 7, nr. 5 (1993)