En kontroversiel satirisk roman, der nok vil fungere bedst og formidles mere som debatbog end roman til litterær fordybelse.
En dystopi - eller utopi vil nogen måske mene - en roman i satirens skarpe form om kvindernes overtagelse af magten i den vestlige verden i 2060. Romanen foregår i Danmark og er i sagens natur ensidig, men omfanger mange af de tendenser, der politisk, i erhvervslivet og andre steder i samfundet begynder at regulere forholdene mellem kvinder og mænd, i virksomhedsbestyrelser, daginstitutioner og forskerstillinger. Selve plottet i den lange roman folder sig ud i et hovedspor med en del sidehistorier. I hovedsporet, der er en kriminalsag, følger vi hovedpersonen, en præst der er fængslet anklaget for mordet på sin kone, som han nægter sig skyldig i. Og selv om liget ikke er fundet, er det overvejende sandsynligt at han vil blive dømt. Et andet spor er det mere metafysiske, hvor præsten i fængselsbiblioteket finder en bog, hvor både profeten og astronomen Nostradamus og naturvidenskabsmanden Isaac Newton angiveligt har forudsagt at året 2060 ville bringe omfattende omvæltninger i verden, der ville indbære en magtovertagelse.
Bogen har sine radikale forgængere forskellige i tilgang, tid og genre: 1984, Tjenerindens fortælling, Erica Jongs bøger fra 70'erne og de nyfeministiske af Bitterfissen og Drømmefakultetet.
En broget og kontroversiel roman med et stærkt statement om de kvindelige værdiers overtagelse i en radikal feministisk udgave i en ikke så fjern fremtid.