Bøger / faglitteratur / interviews

60 med mere : livskvalitet har ingen alder


Beskrivelse


af Camilla Lindemann.

Interviews med en række danskere, som gerontologen Henning Kirk, sexologen Sanne Neergaard og ældreminister Thyra Frank om det aktive liv efter de 60 år. Om bl.a. sex, karriere, identitet, børnebørn og ægteskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 16. mar. 2017

Inspirerende og livsbekræftende samtalebog, som undersøger de væsentligste aspekter ved et godt, aktivt liv efter de 60. For alle der nærmer sig 60 år eller har passeret det skarpe hjørne.

Journalist og forfatter Camilla Lindemann, tidligere chefredaktør for IN, Femina og Psykologi, er aktiv pensionist og blogger om det gode liv efter 60. Til denne samtalebog har hun sat 23 mennesker, mænd og kvinder, inden for mange forskellige felter stævne for at undersøge de væsentligste aspekter ved livet efter de 60. Hun opsøger fx aldringsforskeren, Henning Kirk, der pointerer at alderdommen også er havn for gode ting, professor, Bente Klarlund, hvis bedste kostråd er motion, Preben Elkjær, Thyra Frank, filosoffen Arno Victor Nielsen og mange flere. Bogen giver også gode råd til, hvordan man kan forbedre livskvaliteten.

God bog, som dækker de væsentligste aspekter ved en ny livsfase, lige fra betydningen af at have et godt sexliv til praktiske overvejelser omkring oprettelsen af testamente. Bogens styrke er, at samtalepersonerne har vidt forskellige baggrunde og dermed også vidt forskellige refleksioner omkring alderdommen. Nogle "angriber" den videnskabeligt eller filosofisk, og her har samtalerne størst tyngde, mens andre har en mere praktisk eller følelsesmæssig tilgang. Fint layout og forside.

Der findes en del bøger om en meningsfuld pensionist- og efterlønstilværelse, fx Den fjerde alderModne mænd eller Bo Østlunds Modne mændDer findes en del bøger om en meningsfuld pensionist- og efterlønstilværelse, fx Den fjerde alder eller Bo Østlunds .


Weekendavisen

d. 22. dec. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 22. dec. 2017