Bøger / faglitteratur / opskrifter

Aamanns kryddersnaps med tilhørende retter


Beskrivelse


Opskrifter på 38 forskellige kryddersnapse og dertil 45 forslag og opskrifter til små og større retter, fingermadder eller snacks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2010

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 22. sep. 2010

For de snapse- og madglade.

Bogen byder på opskrifter til 38 kryddersnapse og 45 forslag og opskrifter på småretter, retter eller snacks til ledsagelse af de våde varer. Fx porsesnaps og kalvesylte, hybenrosesnaps og kalvelever, valnøddesnaps og vildtpostej eller pæresnaps og tærte med karamelliseret pære til den søde tand. Både opskrifter og snapseudtræk kombinerer elementer fra det gamle danske køkken med moderne bud på det nordiske køkken. Herudover er der tilbehør i form af fx brød. Kryddersnapsene er nemme at fremstille på lettilgængelige urter, frugter og bær fra naturen eller egen have både med instruktive traditionelle og nye opskrifter som fx dild-, porse- og slåensnaps kontra nye med fx rødgranskud, jordskok og ristet rugbrød! Bogen er udstyret med mundvandsfremkaldende fotos af kryddersnapse, mad og krydderurter. Den lækkert gennemillustrede bog er nok i koncept lidt nærmere sofa- og gavebordet end opslagsreolen med kogebøger, men de grundlæggende råd om udtræk, urter og råvarer er fine og registrene velfungerende.

Om snaps, urter og smørrebrød udkom fx for nylig: Bogen om snaps. Af lignende bøger på vin/mad området fx En vinpushers kogebog. Om kryddersnaps ses fx Politikens bog om kryddersnaps.

En lækker indbydende illustreret bog med kombination af kryddersnapseudtræk som tilgang og inspiration til gastronomien. Bogen har klart mere end et ben i coffee table-genren, men opskrifterne er grundige og formidlingen inspirerende og instruktiv.