Bøger / faglitteratur / opskrifter

Frugt og bær fra haven


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 15. apr. 2008

Dejlig og inspirerende kogebog til køkkenskrivere med en sød tand og med lyst til at bruge alle sommerens dejlige bær fra haven.

Mange opskrifter på desserter, bagværk, is, kolde drikke og syltede ting er indholdet i denne kvadratiske og flot fotograferede kogebog. Bogen er en samlet og stort set identisk udgave af fire af forfatterens tidligere bærbøger. Eneste forskel er godt en halv snes sider med hyld og stikkelsbær. Opskrifterne er enkle og lette at gå til og spænder fra de helt klassiske anvendelser af havens bær til overraskende og mere ukendte varianter. Alle opskrifter er ledsaget af indbydende farvefotografier, og der er adskillige opskrifter, som jeg bare må afprøve, når det igen bliver bærsæson. Forfatteren er kok og madskribent, og hun har udgivet en del kogebøger.

Samlet og let udvidet udgave af Jordbær og rabarber, Kirsebær og blommer, Solbær, ribs og hindbær og Æbler og pærer, som er udgivet i 2003-2005. Udvalget af nyere monografier om havens bær er ikke overvældende, men alle allround kogebøger har naturligvis et antal opskrifter med bær.

Fin årstidsbestemt kogebog med mange dejlige opskrifter med jordbær, rabarber, solbær, kirsebær og alle de andre bær fra haven. Bogen er en samlet og stort set uændret udgave af fire mindre bærbøger. Anskaffelse af denne samlede udgave må afhænge af lokale behov og erfaringen med de enkeltstående bærbøger.