Bøger / skønlitteratur / roman

Åndernes labyrint


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den unge og smukke hemmelige agent, Alicia Gris, efterforsker den spanske kulturministers forsvinden. Hun stikker hånden i en livsfarlig hvepserede, som viser sig at være tæt knyttet til Daniel Semperes familie og De glemte bøgers kirkegård.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 22. feb. 2018

Daniel Sempere forsøger at opklare sin mors mystiske død. 4. bind af den sagaen om "De Glemte Bøgers Kirkegård", som Carlos Ruiz Zafòn har beskrevet i Vindens skyggeEnglens spilHimlens fange, Englens spil og Himlens fange. Magisk realisme og dyster spansk familiesaga for alle, der elsker at dykke ned i storslået litteraturDaniel Sempere forsøger at opklare sin mors mystiske død. 4. bind af den sagaen om "De Glemte Bøgers Kirkegård", som Carlos Ruiz Zafòn har beskrevet i Vindens skygge, og Himlens fange. Magisk realisme og dyster spansk familiesaga for alle, der elsker at dykke ned i storslået litteraturDaniel Sempere forsøger at opklare sin mors mystiske død. 4. bind af den sagaen om "De Glemte Bøgers Kirkegård", som Carlos Ruiz Zafòn har beskrevet i Vindens skygge, Englens spil og . Magisk realisme og dyster spansk familiesaga for alle, der elsker at dykke ned i storslået litteratur.

En historie har ikke en begyndelse og en slutning, men blot et utal af indgange. Alicia Gris efterforsker den spanske kulturministers forsvinden uden at tage hensyn til de mange magtfulde mænd, som ønsker at bevare deres dystre hemmeligheder dybt begravede i det kaos, Francos styre efterlod Spanien i. Det er en livsfarlig rejse, men også en rejse, som viser sig at være tæt knyttet til Daniel Semperes familie og hans ønske om at skrive sin egen families saga.

Her væves et mesterligt spind af skæbner, fortællinger, politiske svinestreger, magiske sammentræf og kriminalgåder. Zafón formår med både sine person- og miljøbeskrivelser at få dufte, følelser og historiens vingesus til at vokse ud af siderne. Selvom forfatteren ikke mener, at bøgerne i serien skal læses i en bestemt rækkefølge, er denne bog tydeligt en afslutning, hvor tråde samles og skæbnebånd knyttes.

Isabel Allendes Åndernes hus er ikke nær så dyster og magisk, men knytter på samme måde en familiesaga med et lands historie. Selvom Allende tager udgangspunkt i Chile og Zafòn i Spanien er begge storladne, litterære universer.


litteratursiden.dk

d. 30. apr. 2018

af

af

Beth Høst

d. 30. apr. 2018

En fortælling fra Barcelona i slutningen af 1950’erne med mørke toner, melodrama og skæbne. Det er en stor opgave at læse historien, men den er alle anstrengelserne værd. ’Åndernes labyrint’ er fjerd...


Jyllands-posten

d. 15. apr. 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. apr. 2018


Politiken

d. 16. apr. 2018

af

af

Erik Jensen (f. 1960)

d. 16. apr. 2018