Bøger / skønlitteratur / roman

Året


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Prosalyrisk roman hvor fortælleren rejser i Petrarcas fodspor og undersøger kærligheden og det at elske den samme hele livet, selv når kærligheden ikke bliver gengældt, mens han skriver om minder, kærlighedssorger, aldring, desperation og dødslængsel.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 13. okt. 2016

En stærk bog om at elske den samme hele livet, selv når kærligheden ikke bliver gengældt og om aldring, desperation og dødslængsel. Til læsere, der holder af eftertænksomme og poetiske bøger.

Jeg-fortælleren har kærlighedssorger og rejser til Sydfrankrig for at gå i fodsporene på Petrarca; se den kirke, hvor han mødte sit livs kærlighed, Laura, første gang og bestige Mont Ventoux. Han er på en rejse for at undersøge kærligheden og det at elske kun én person hele livet. Rejsen fortsætter på et krydstogtskib med hans gamle far. Ligesom Petrarca elskede hans far også kun en kvinde hele sit liv. Tilbage i Norge er fortælleren på sammenbruddets rand og parat til at hævne sig på vennen, der fandt sammen med hans ekskæreste. Undervejs bliver det til mange betragtninger om livet, sorgen, aldring og døden. Alt dette er skrevet op mod årets cyklus og er udformet som et slags prosalangdigt i et poetisk sprog med et sparsomt brug af kommaer og punktummer.

Tomas Espedal skriver hudløst ærligt og smukt. Følelserne og stemningerne flyder ud af siderne. Bogen er en rejse ned i livets mange lag og følelser, hvor desperation og ironi går hånd i hånd. En stor læseoplevelse.

Karl Ove Knausgårds årstidsserie, hvor det seneste bind hedder Om foråret, har meget til fælles med Espedals "Året", både når det kommer til autofiktionens blanding mellem selvbiografi og roman, og at årstiderne og tiden fungerer som omdrejningspunkt.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 9. nov. 2016

Selvbiografisk prosadigt om tabt kærlighed. Sprogligt mættet og smuk læsning, men også krævende og til tider patetisk i sin selvmedlidenhed. I et 200 sider langt selvbiografisk prosadigt beskriver Tom...


Politiken

d. 23. okt. 2016

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 23. okt. 2016


Jyllands-posten

d. 25. okt. 2016

af

af

Erik Svendsen

d. 25. okt. 2016


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 19. nov. 2016


Kristeligt dagblad

d. 2. nov. 2016

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 2. nov. 2016


Weekendavisen

d. 21. okt. 2016

af

af

Marianne Krogh Andersen

d. 21. okt. 2016


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

af

af

Stefan Kjerkegaard

Årg. 31, nr. 2 (2017)