Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Absalon


Beskrivelse


Danmarkshistorien i 1100-tallet fortalt gennem Absalons liv og aktiviteter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 8. apr. 2010

Den foreløbig anden bog i serien Tjek på historien, der formidler historie for de yngste klassetrin gennem historiske personligheder og deres samtid. Bogen er relativt let at gå til - både i sprog og omfang, mens den indholdsmæssigt og begrebsmæssigt er noget mere kompliceret. Derfor mest velegnet i undervisningssammenhæng - emnearbejde, faglig læsning og lign. Bogen rummer fagbogens obligatoriske registre og fortegnelser. Aldersgruppe: 8-10 år.

I 14 afsnit fortælles danmarkshistorien i 1100-tallet ud fra Biskop Absalons liv og levned. Det er historien om Absalons opvækst som kriger og senere kriger i kirkens tjeneste og samtidig historien om Danmarks tidlige middelalder præget af borgerkrig, kampe om kongemagten, sørøverangreb og korstog. Meget spændende historisk viden. Små faktabokse hjælper med til at belyse væsentlige detaljer. Billedsiden udgøres af malerier, fotos, stik og nogle skitseagtige stregtegninger.

Der findes efterhånden mange gode, lette historiske fremstillinger til aldersgruppen, men serien her skiller sig ud ved at tage udgangspunkt i vigtige historiske personligheder, hvilket er en udmærket indfaldsvinkel til historiefaget for de yngste. Der findes meget lidt materiale om Absalon for modtagergruppen i bogform.

Fin, overskuelig fagbog, der veksler udmærket mellem "den lette, nære" og "den komplicerede" historie. Mange spændende og relevante oplysninger om en vigtig personlighed i en afgørende periode af Danmarks historie.