Den første samlede introduktion til Klaus Høecks lyriske forfatterskab, der hvad angår mangfoldigheden, billedrigdommen og evnen til at tænke i systemer og strukturer kan sammenlignes med Inger Christensen.
For at beskrive mangfoldigheden og de mange betydningsområder i Høecks enorme lyriske forfatterskab har Frederik Stjernfelt givet afkald på den traditionelle monografis kronologiske fremstilling og i stedet valgt encyklopædien som form. I en række alfabetiske opslag fra A til Z, og med tre afsluttende "ekstranumre", æstetik, øjeblik og ånd, belyser og analyserer Stjernfelt tematiske, stilistiske og begrebsmæssige sammenhænge i forfatterskabet, fra Rejse I-V, 1971-73, og frem til den nyligt udkomne samling Palimpsest. Opslagene kan læses i alfabetisk rækkefølge, enkeltvis, eller ved hjælp af de krydshenvisninger som optræder i slutningen af hver artikel og som i omfang varierer fra få linjer, (som fx Stjernfelts personlige "hitliste" over Høecks værker), til adskillige sider. Til sammen danner der sig mønstre og spor i værkerne og i digterens æstetiske og personlige udvikling, hvor det afgørende snit og vendepunkt sker i storværket Hjem, 1985.
Bogen udkommer i anledning af Høecks 70-årsdag og er den første monografi om forfatterskabet.
Stjernfelts tilgang er filosofisk og litterær på et højt teoretisk niveau, men den er adækvat i forhold til kompleksiteten i forfatterskabet, der bevæger sig i krydsfeltet mellem naturvidenskab, filosofi, musik og kunst.