Bøger / skønlitteratur / noveller

Agterudsejlet : en fortællekreds


Beskrivelse


Noveller. Camilla lever med sin sorg over moderens død og ægteskabets opløsning alene i moderens tidligere sommerhus, men vennerne er der. Alma får hende med på en rejse til New York, og så sker der noget.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2014

af

af

Birgit Sloth

d. 15. apr. 2014

Fjerde fortællekreds om Camilla og hendes venner følger op på Camillas mors død, der var et af de væsentlige temaer i den forrige Selskabet gør op. Teksterne kan godt læses enkeltvis, men ved en samlet læsning af serien kommer læseren virkelig ind under huden på Camilla. Bøgerne bør formidles varmt til alle, der holder af at læse om menneskelige følelser og relationer. Bogen er som vanlig fyldt med litterære referencer, men er ikke vanskelig at læse.

"Agterudsejlet" er et dækkende ord for, hvordan Camilla føler sig, alene i sommerhuset hun arvede efter sin mor. Hun taler højt med sig selv, genfortæller moderens død, mens familiens tragiske historie med drab- og selvmordsforsøg trænger sig på. Det er hudløst og hjerteskærende. Sproget er igen både nøgternt og sprudlende, med parenteser og associationer samt fyldt med humor og selvironi. Camilla har også en længel efter kærlighed, og da veninden Alma tager hende med til New York, forelsker hun sig. De øvrige personer i fortællekredsen er denne gang mere i baggrunden og bruges mest til at fortælle om Camilla.

Virginia Woolf er en nært beslægtet forfatter. Evnen til at skildre ensomhed og død yderst nærværende finder man også i Knausgårds Min kamp og Espedals Biografi.

En fin ny samling af fortællinger der bringer læseren meget tæt på mennesket Camilla. Sproget er en ren fornøjelse, og jeg tror at mange lånere vil sætte pris på bøgerne, men de kræver en aktiv formidling for at finde nye læsere.


litteratursiden.dk

d. 9. maj 2014

af

af

Torben Wendelboe

d. 9. maj 2014

Christina Hesselholdts afslutning er et af de mest overraskende og værdifulde bidrag til dansk kortprosa i vor tid. Agterudsejlet er sidste bind i tetralogien om Camila og hendes kreds. Da Christina H...


Politiken

d. 11. maj 2014

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 11. maj 2014


Berlingske tidende

d. 10. maj 2014

af

af

Per Krogh Hansen

d. 10. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 13. maj 2014

af

af

Mai Misfeldt

d. 13. maj 2014


Jyllands-posten

d. 10. maj 2014

af

af

Erik Svendsen

d. 10. maj 2014


Information

d. 9. maj 2014

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 9. maj 2014


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Rolf Gerd Heitmann

Årg. 28, nr. 3 (2014)