Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aja Dobbo og hans venner


Beskrivelse


Livet som baggårdskat er ikke let for Aja Dobbo, men det hjælper, da han knytter venskab med hunden Noah på kirkegården.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2000

af

af

Walther Knudsen

d. 29. juni 2000

2. bind i den bearbejdede udgave af Aja Dobbo rummer anden halvdel af 1. bind i originaludgaven. Også den bearbejdede udgave fungerer fint som oplæsningsbog fra 5 år. Med Karrebæks illustrationer fremstår historien klarere som fabel, hvor Svend Ottos og senere Thormod Kiddes tegninger forlenede bogen med en air af baggårdsrealisme. Kradser man lidt i overfladen, finder man en gennemført politisk ukorrekt historie om tyranner der spilles ud mod hinanden, men også en fortælling om trofasthed og hjælpsomhed. Aja Dobbo-serien har været et klart oplæsningshit; spørgsmålet er om den nye udgave vil erstatte originaludgaven eller om de kan leve side om side.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2000

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 29. juni 2000

Dette er andet bind i den nye forkortede udgave af den gode og meget populære serie om katten, Aja Dobbo. Indholdet dækker anden halvdel af seriens første bind. Vi følger Aja Dobbos møde med det barske liv blandt de vilde katte. Og hans korte men nære kontakt med hunden Noah der forgæves venter på sin afdøde herre. Det er den oprindelige historie om Aja Dobbo, men "bipersonerne" får slet ikke den samme grundige præsentation som i den første udgave af fortællingen. Der er fokuseret på den gode handling, og som sådan er det da stadig en fin historie både til oplæsning og til selvlæsning fra 3. klasse, uden at være en egentlig letlæsningsbog. Dorte Karrebæks herlige illustrationer er aktive i forhold til historien med pudsige indfald.