Bøger / faglitteratur

Aktivt kreativ : udnyt freestylemekanismerne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i rapperen Pede B.'s erfaringer som freestylerapper, udforskes og afdækkes det hvilke psykologiske mekanismer man anvender for at kunne være kreativ på kommando, og det beskrives hvordan man, ved at studere freestylerapperens metoder, kan lære at agere aktivt kreativt i mange andre sammenhænge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 2. maj 2018

Kreativitet for begyndere. I lære hos en psykolog og en freestylerapper. Om hvordan man kan udnytte mekanismerne bag freestylerap til at være aktivt kreative i alle mulige sammenhænge. Fortrinsvis henvendt til yngre, men alle kan få lettilgængelige og let omsættelige råd til at få sparket kreativiteten i gang.

Psykologen Mads Korsgaard og Danmarks mest vindende freestylerapper Pede B har lavet det de selv kalder et fælles punk-akademisk bogprojekt. Formålet er at give aktiv adgang til egen kreativitet. Vi bliver præsenteret for de væsentligste psykologiske mekanismer bag en skabelsesproces: Associationskrogene, Åbne-lukke-mekanismen, Udfordringen - kreativitetskickstarteren, De åbne informationssluser-idematerialeindsamlingen og Den indre ild - motivationen. Der samles op efter hvert kapitel og tekstmæssigt er det tydeligt adskilt med henholdsvis sort og rødt om det er "psykologtekst" eller eksemplificeringer fra freestylerapverdenen.

Anderledes i sin tilgang, uhøjtidelig men samtidig seriøs. Inspirerende og brugbar.

Andre bøger der slår på at kreativitet kan læres er I bad med PicassoDen kreative tænkers hemmelighed og Den kreative tænkers hemmelighed, førstnævnte fokuserer på danske kreative produkter og personligheder hvor sidstnævnte bl.a. inspirer med en decideret bootcamp med opgaverAndre bøger der slår på at kreativitet kan læres er I bad med Picasso og , førstnævnte fokuserer på danske kreative produkter og personligheder hvor sidstnævnte bl.a. inspirer med en decideret bootcamp med opgaver.