Bøger / faglitteratur

I bad med Picasso : sådan bliver du mere kreativ


Beskrivelse


Forfatterne - en professor og en virksomhedsleder - undersøger hvordan man personligt og i organisationer kan fremme kreativitet, og det sker med udgangspunkt i en række interviews med kendte danske kunstnere, designere, direktører og andre der også klarer sig godt i international sammenhæng.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2015

af

af

Mette Fersum

d. 13. maj 2015

Forfatterne hævder at alle har mulighed for at blive mere kreative i deres liv og på deres arbejde. Spørgsmålet er om vi tør være det? For alle der er, eller drømmer om at være kreative. Også egnet for ledere.

L. Tanggaard er professor i pædagogisk psykologi og rådgiver om kreativitet, innovation og læring, og C. Stadil er mest kendt for det danske brand Hummel. Med udgangspunkt i danske kreative produkter og personligheder interviewer de bl.a "Sara Lund" fra Forbrydelsen, Pernille Aalund m.fl. De kommer selv til orde i citater, hvorefter forfatterne i slutningen af hvert kapitel samler op på pointerne. En af konklusionerne er at kreativitet kan læres, og det fungerer bedst ved at bevæge sig på kanten af det eksisterende, gerne i samarbejde med nogen der er forskellig fra én selv. Ligeledes er kreativitet et vedholdende arbejde, og det opstår ikke af sig selv. Sidste kapitel handler om globale udfordringer for vores kreativitet.

En fin bog om emnet der er let at læse, og som giver en lyst til at arbejde kreativt.

Nærværende 2. udgave er ændret, da den blev oversat til engelsk i 2014. Der er foretaget en række opdateringer og der er nye cases med forskellige kendte mennesker, bl.a. Claus Meyer og Peter Albæk, samt et nyt kapitel om internetbaserede muligheder for kreative erhverv. Der er mange andre bøger med fokus på kreativitet bl.a. Talent.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2012

af

af

Birgit Hald

d. 8. maj 2012

Bogen kan inspirere både dem der ønsker at styrke deres egen kreativitet, og ledere der ønsker mere kreativitet i deres virksomhed.

Lene Tanggaard er professor i pædagogisk psykologi og rådgiver om kreativitet, innovation og læring, mens Christian Stadil ejer Thornico A/S, hvis mest kendte brand er Hummel. Begge har andre udgivelser bag sig. For at undersøge hvad der fremmer kreativitet, har de interviewet en række danske kunstnere, designere, direktører m. fl., der også klarer sig godt i international sammenhæng. De interviewede kommer selv til orde i citater, hvorefter forfatterne i slutningen af hvert kapitel samler op på pointerne. Hovedkonklusionen er, at kreativitet kan læres, og at man bedst fremmer den ved at bevæge sig på kanten af det eksisterende, gerne i samarbejde med nogen der er forskellig fra én selv. Teksten er velskrevet uden tung teori, og kapitlerne har gode, inspirerende overskrifter, der straks får læseren til at gå videre. Bogen er illustreret med relevante fotos med ret forskelligt udtryk, og dens layout er pænt.

Der er udkommet mange bøger om kreativitet og hvordan ledere kan skabe de bedste betingelser for dens udfoldelse i de seneste år, og der er godt gang i udlånet af dem. Denne skiller sig ud ved de mange interviews og sin ligefremme og let tilgængelige stil med et klart budskab.

Det er en inspirerende og velskrevet bog om, hvordan man kan fremme sin egen kreativitet eller kreativiteten i en virksomhed.


Journalisten

2012, nr. 6

af

af

Julie Asmussen

2012, nr. 6


Lederne

Årg. 96, nr. 4 (2012)

af

af

Niels Henriksen

Årg. 96, nr. 4 (2012)


Berlingske tidende

d. 24. juni 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 24. juni 2012


Jyllands-posten

d. 27. maj 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 27. maj 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 24 (2012)

af

af

Søren Thorup

Årg. 43, nr. 24 (2012)


Politiken

d. 16. juni 2012

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 16. juni 2012


Højskolebladet

Årg. 137, jun. (2012)

af

af

Henrik Rasmussen

Årg. 137, jun. (2012)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2012, nr. 3

af

af

Bodil Christensen

2012, nr. 3


Retorik magasinet

Årg. 22, nr. 85 (2012)

af

af

MLP

Årg. 22, nr. 85 (2012)