Bøger / skønlitteratur / roman

Aldrig glemt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvad sker der i en familie, når en ung kvinde pludselig står på dørtærsklen og hævder at være deres forsvundne datter Julie, der blev bortført otte år tidligere? Eufori og glæde afløses af nagende tvivl. Hvem er hun, Julie?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 30. jan. 2017

En aften midt under middagen ringer det på døren. Udenfor står en ung kvinde og siger, at hun er Julie - familiens ældste datter, der blev bortført otte år tidligere. Om det passer, må du læse om i denne veltrimmede og fascinerende thriller.

Amerikansk thrillerdebut, der foregår i Texas. Den har som omdrejningspunkt en dysfunktionel familie, der lider under den tragedie, den oplevede otte år tidligere. Familiens yngste datter Jane var vidne til at storesøster Julie blev bortført midt om natten. Sorg og skyld har plaget både forældre og datter i alle årene. Nu står Julie altså på dørtrinnet og hævder at være den hjemvendte datter - og hvorfor skulle hun ikke være det? Mor Anna er usikker, men hun kan jo ikke længere gøre krav på at kende sin forsvundne datter. Historien fortælles af Anna skiftevis med at man følger nogle unge piger uden at vide, om der er tale om en eller flere pigeidentiteter.

Læseværdig og ambitiøs underholdning, som balancerer dygtigt mellem mysteriet om den genopdukkede Julie og familiens komplicerede følelsesliv efter chokbølgen - både dengang og nu. Skammen over at føle tvivl som mor, usikkerheden over om man lære at elske betingelsesløst igen og den jublende lykkefølelse, der udebliver. Alle er de elementer der klæder denne domestic noir thriller godt og løfter den op over middelniveau.

Kvinder der forsvinder er et hot tema i mange spændingsbøger som fx Kvinden i togetKvinden der forsvandt og Kvinden der forsvandtKvinder der forsvinder er et hot tema i mange spændingsbøger som fx Kvinden i toget og .


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2017

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. mar. 2017

Teennapning. Lovende amerikansk debut om identitet, hævn og forholdet mellem mor og datter. Og det er, ifølge det eneste vidne, historien om, hvordan jeg mistede min datter – begge mine døtre, alt, al...