Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alf & Alfa - hvem stjal Kurt Knos tamme rotte?


Beskrivelse


Krimi. De to papsøskende Alf og Alfa løser detektivgåder i Dumleby. Kurt Knos tamme rotte er pludselig væk og hvor er Finn Finn? Kan du hjælpe Alf og Alfa med at finde sporene og løse sagerne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 8. aug. 2019

Alf og Alfa er papsøskende, men de er også detektiver. De løser detektivgåder i Dumleby, fx når Fritz Frisør har indbrud, eller når Kurt Knos tamme rotte forsvinder. Du kan være med og hjælpe dem. Vær opmærksom og find ledetrådene. Fra 9 år.

To bøger i den nye serie "Detektiverne i Dumleby". Alf og Alfa er lige blevet papsøskende. Mens far og mor sidder og kysser derhjemme, går de to rundt i Dumleby og løser mysterier. I hver af bøgerne præsenteres vi for Dumlebys lidt mærkelige beboere. Bøgerne har en lix på 10 og 11, men henvender sig til læsere i 3. og 4. klasse, som måske trænger til et motivationsløft. Tekst og illustrationer hænger nøje sammen, og der er bevidst lagt spor ind i illustrationerne, så læserne kan være med til at løse gåderne. Lykkes det ikke undervej, så er der hjælp og ledetråde til slut i bogen. Der findes desuden elevopgaver på forlagets hjemmeside.

To fine detektivfortællinger. De sjove og farverige illustrationer inviterer automatisk læseren med ind i fortællingen og med til at løse gåderne. Beboerne i byen er lidt mærkelige og har også lidt mærkelige navne med masser af sjove bogstavrim som fx Kurt Kno og Fritz Frisør. Det er gode bøger til alle børn, men også til dem, der skal skubbes lidt. Bøgerne kan læses i vilkårlig rækkefølge.

En anden detektivhistorie er Kaos i Karlos kioskRoger & Åge - detektivmysterier, og i Roger & Åge - detektivmysterier er andre detektivgåder, som du selv skal løseEn anden detektivhistorie er Kaos i Karlos kiosk, og i er andre detektivgåder, som du selv skal løse.