Bøger / faglitteratur til børn

Alle børns påskebog


Beskrivelse


Ideer til påskedyr af gips, filt, garn og papir til bordpynt og ophængning.
Side 5: Kaniner (af ballon og gipsgaze); side 5-8: Gips (Kanin og høne i gipsgaze); side 6-8: Høns (af ballon og gipsgaze); side 9-15: Kyllinger (af filt); side 9-15: Høns (af filt og stof); side 9-17: Filt (som høns, kyllinger og kanin); side 18-21: Pomponer (som høne, hane og kyllinger); side 18-21: Høns (af pomponer); side 18-21: Kyllinger (af pomponer); side 18-21: Haner (af pomponer); side 23-25: Ællinger (af karton); side 38-41: Hekse (af nylonstrømpe, stof og vat); side 60-64: Påskeuroer (Får og lam); side 65-71: Påskeuroer (Hane, høne og kyllinger); side 72-88: Vinduespynt (Påskemotiver i karton).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 1998

af

af

Susanne Thøfner

d. 9. mar. 1998

Denne bog indeholder en mangfoldighed af høns, kaniner, får og påskeæg, der bl.a. er lavet af garn, kulørt karton, piberensere og filt. Modellerne er beregnet til bordpynt eller som ophæng. Bogen fremtræder nydeligt med et omslag, der viser en del af modellerne i gule og orange farver på en græsgrøn baggrund. Forfatterne har tidligere lavet en del hobbybøger for børn, bl.a. Alle børns julebog (1996), der er en pendant til denne bog. Alle modellerne er glade og farvestrålende og ret lette at fremstille. De beskrives i kort opskriftsform med tilhørende småtegninger og vises desuden på helsides farvefotos. Den kortfattede tekst er mundret og henvendt til børnene selv. Det er en udmærket og meget afvekslende samling modeller, som forfatterne her kommer med, og bogen er et fint supplement til de øvrige bøger om påskepynt. Bogen henvender sig primært til børn, og de vil kunne anvende den på egen hånd fra 10 - 11 år. Med voksen formidler kan mange af bogens modeller udføres fra 6 - 7 år, så bogen vil bestemt også blive populær på fritidshjem, i skolefritidsordninger o.l.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 1998

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 9. mar. 1998

Hvis påskebøgerne på skolebiblioteket er slidte og godt brugte, er her et bud på en ny bog med påsketing. Der er dog intet, der ikke er set før. Hvis du er til skabeloner, er der ideer til påskeklip - harer, kaniner, lam, høns og kyllinger - til ophæng. Til bordpynt får du anvisninger på at lave en karsevogn, kyllinger, høns og kaniner i karton, garn, filt eller gips. Der er sjove hatte til ægget påskemorgen, og en forårsheks er lavet som strømpedukke. Til samtlige modeller giver forfatterne en kort anvisning på materialer og fremgangsmåde. Teksten er sat i spalter og let at læse. Nummererede tegninger gør arbejdsgangen overskuelig. Alle modeller er vist på farvefotos, og disse gør, at bogen fremstår som en flot hobbybog, der kan anvendes såvel i fritid som på institutioner. Elever fra 3.-5. kl. vil selv kunne lave bogens produkter. Et udsnit af disse pryder bogens forside.Informationer og udgaver