Bøger / faglitteratur til børn

Påskeklip for børn


Beskrivelse


Ideer til uroer, gækkebreve, fritstående figurer, kort, bordpynt m.m.
Side 4 og 16-17: Høns (Skabeloner); side 4-29: Vinduespynt (af karton); side 5 og 22-23: Kyllinger (Skabeloner); side 8-9 og 16-17: Haner (Skabeloner); side 12-13: Lam (Skabeloner); side 18-19: Bordkort (af karton); side 20-23: Påskeuroer (som høne med kyllinger); side 28-29 og 32-33: Harer (Skabeloner); side 30-31: Bordpynt (Kylling med trillebør af karton); side 32-33: Påskeuroer (som påskekurv med kaniner); side 34-35: Kaniner (Skabeloner); side 40-43: Gækkebreve og vers (Gækkebreve og vers); side 44-47: Lykønskningskort (Påskekort af karton); side 48-49: Alfer (Skabeloner); side 52-53: Storke (Skabeloner); side 56-57: Frøer (Skabeloner); side 58-59: Sommerfugle (Skabeloner); side 60-63: Hekse (Skabeloner).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Bogen indeholder et utal af harer, kyllinger, lam og alfer, der fortrinsvis præsenteres som uroer, men bogen har også eksempler på gækkebreve, fritstende figurer, kort osv. samt lidt Skt. Hanspynt. Det meste er udført i karton og klippet med en almindelig saks. Alle modeller forklares i opskriftsform med tydelige skabeloner i fuld størrelse på samme opslag, detailtegninger ogfarvefotos. Forf., der tidligere har udgivet Klip for børn og Juleklip for børn. der er af lignende type og sværhedsgrad, har her fremstillet en nydelig bog, hvis farvestrålende omslag viser en delaf modellerne. Modellerne er mere traditionelle end Søren Thaaes og Dette Kims, men mange vil gerne have disse ret detaljerede modeller, der ikke skal skæres, kun klippes ud, og bogen supplerersåledes de øvrige påskebøger udmærket. Generelt er modellerne ganske søde og vil tiltale mange børn og voksne; om man har lyst til at have Jesus på korset som uro, må være en smagssag. Trods titlenhenvender bogen sig i ligehøj grad til voksne og til børn; børn kan med voksenhjælp anvende bogen fra 6-7 år, men de skal være 10-11 år, forde selv kan bruge bogen og overskue modellernes mangedetaljer.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jette Beider (skole)

d. 18. dec. 2018

I forfatternes 3. bog med klippeideer er der mange sjove og inspirerende ideer til påskepynt, men der er også ideer til andre begivenheder i forårets løb. De er gækkebreve, der er lidt medblomster, storke, ællinger og haletudser, og der er ideer til sjov sommerpynt til Sct. Hans. Der er mere end 30 forskellige klip, der igen - med fantasiens hjælp - kan inspirere til endnu flerekombinationer af ophæng, kort, bordpynt og meget mere. Ligesom seriens tidligere - Klip for børn og Juleklip for børn - er bogens modeller vist på farvestrålende fotografier, og alle skabeloner ervist i naturlig størrelse. Beskrivelserne, der suppleres med illustrationer, fortæller både, hvad de skal bruges, hvilke mønsterdele, der skal klippes, og hvordan modellerne laves. Modellerne erogså i denne bog specielt egnet til børn fra ca. 7 år, som med lidt voksenhjælp vil kunne lave det meste. Bogen vil derfor være et fint supplement til de andre bøger med forårsklip samt være en godidebog til lærerne iindskolingen.