Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alma og Kamari - på camping


Beskrivelse


Alma og Kamari er med Almas forældre på campingtur. De skal selv bo i telt. Da det begynder at regne om natten, får de problemer med regnvandet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 11. sep. 2013

Ny begynderlæsningsserie til de første læsere. Den kan bruges til selvstændig læsetræning i 0.-1. klasse og til fritidslån for de 6-7-årige på børnebiblioteket og skolens læringscenter.

Forfatteren, som også kendes for andre begynderlæsningsserier, har her lavet en serie med to piger som hovedpersoner - Alma og Kamari. Hun har placeret dem i otte hverdagssituationer. De bygger hule, er i svømmehallen, løber på skøjter, er i cirkus, har vandkamp i haven, redder tvillingerne David og Simon fra at komme i slagsmål, er på campingtur med Almas forældre og er på sejltur, hvor de skal dykke. I alle situationer sker der noget uventet, som heldigvis ender godt. Hver bog afsluttes med 5 kontrolspørgsmål, som læseren kan bruge til at genkalde sig handlingen. Løsningen på de 5 spørgsmål er på bagerste side skrevet spejlvendt. Sprogligt er alle historier dialogrige - og lette at læse (lix 04 - lettal mellem 12 og 16). Keld Petersens illustrationer understøtter fint historiernes indhold.

Der er utroligt mange kvalitetsbøger til begynderlæsning. Denne serie hører til blandt forfatterens bedste og kan sammenlignes med bøgerne om Ib Basse Olsen eller Fleischers bøger om Otto.

God og anvendelig begynderlæsningsserie for de første læsere i 6-7 års alderen. Oplagt anskaffelse til skolernes læringscentre og til børnebibliotekerne.