Bøger / faglitteratur

Alt født må dø - måske også dig


Beskrivelse


Om døden og hvordan man kan forstå, tale om og forberede sig på døden. Med udgangspunkt i traditionelle buddhistiske belæringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. okt. 2019

Om at leve et godt liv og at forberede sig på døden. Buddhismens syn på livet, døden og dødsprocessen til læsere, der er interesserede i buddhistisk livs- og dødsfilosofi.

Døden er blot en forandringsproces, som foregår i 8 faser. Disse processer beskrives og forklares. Forfatteren fortæller, hvordan pårørende bør forholde sig til den døende igennem faserne, og hvordan vi selv mentalt kan forberede os på døden. Desuden forklares "De fem kræfter", der bæres af bodhicitta (oplysning), og Tonglen, som kan praktiseres ved meditation og "De 4 Umålelige", bønner, som stammer fra Buddhas Metta Sutra. Bogen igennem opfordres læseren til at reflektere over spørgsmål, og der gives anvisninger på at leve et liv uden lidelse, bl.a. ved "de ti smukke handlemåder". Bhikshuni Tenzin Drolkar er medstifter af Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme og har praktiseret buddhisme siden 1993.

Let læst og personlig fortælling med illustrative historier, der henleder læserens opmærksomhed på livets vilkår. Bogen giver vise råd både om at leve et godt liv og at forberede sig på døden.

I At dø i meditationDøden og livet førDødebogen gives en vejledning i at meditere på døden ud fra klassiske dødspraksisser fra den tibetanske buddhisme. I Døden og livet før giver Dalai Lamas sin fortolkning af den tibetanske buddhismes lære om døden. Dødebogen handler om dødsprocessen, efter man har forladt den fysiske kropI At dø i meditation gives en vejledning i at meditere på døden ud fra klassiske dødspraksisser fra den tibetanske buddhisme. I giver Dalai Lamas sin fortolkning af den tibetanske buddhismes lære om døden. Dødebogen handler om dødsprocessen, efter man har forladt den fysiske kropI At dø i meditation gives en vejledning i at meditere på døden ud fra klassiske dødspraksisser fra den tibetanske buddhisme. I Døden og livet før giver Dalai Lamas sin fortolkning af den tibetanske buddhismes lære om døden. handler om dødsprocessen, efter man har forladt den fysiske krop.