Bøger / faglitteratur

Alt, hvad du behøver at vide om barnets søvn men som du har været for træt til at spørge om


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Om børns søvn : hvilket spædbarn sover som en sten? ; Sovestedet : at rede op til en dejlig søvn ; Rutiner : nye hverdagsrutiner eller leve ligesom før? ; Mad og søvn : har den her restaurant altid åbent? ; Når søvnen bliver et problem : hvert fjerde barn får en søvnforstyrrelse ; Hjælp, hvordan gør man? : første skridt mod roligere nattesøvn ; Søvnkure og -metoder : når man er ved at blive desperat ; Mareridt og kaosnætter : når løven flytter ind under sengen ; Om forældres søvn : førstehjælp for trætte mødre og fædre ; Men hvad så med os to? : find ligevægten i jeres nye liv


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 8. sep. 2008

Bogen henvender sig til alle forældre med børn, der har søvnproblemer.

Stawreberg er journalist på avisen Vi föräldrar og har skrevet mange artikler om børn og deres forældre. De mindste børns søvn får naturligt nok mest plads i bogen. Her er gode råd om ritualer i tiden inden sengetid, indretning af en rolig soveplads og soveritualer. Desuden er der en række råd om, hvad man kan gøre, når nu barnet aldeles ikke vil sove. Hvad man gør, når hverken barn eller voksne får sovet nok. En række kvinder fortæller i en spalte yderst på siden om erfaringer og metoder, der har virket for dem. Og det er netop metoden i denne bog: Man får en lang række muligheder at vælge imellem, og hvis der er en mulighed, der virker, er meget nået for både barn og voksne. Stawreberg bruger også egne erfaringer som mor, men også sundhedsplejersker, forskere m.fl. Hun gennemgår de almindeligste sygdomme, der kan være årsag til barnets uro, fortæller hvor megen søvn man behøver i forskellige aldre fra 0-20 år. Sidst er der et kapitel om, hvordan forældrene igen kan opdage hinanden i sengen. der er kilder, bogtips, stikord og en god indholdsfortegnelse. Der er mange fotos af dejlige børn.

Der er en del bøger om børns søvn, den nyeste Godnat min skat : en guide til rolige nætter, 2008 er større, men de 2 bøger har samme målgruppe, og kan bruges sidestillet.

En god bog om at få råd af, når man er ved at opgive ævred som forældre.