Bøger / faglitteratur / bagebøger

Amerikansk brød & bagværk


Beskrivelse


Opskrifter på bl.a. pumpkin pie, New York cheesecake, pretzels, strawberry shortcake, cornbread, french toast. Er opbygget efter måltidets placering på dagen med klassikere, såsom cinnamon rolls (kanelsnegle) og muffins m.fl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 31. jan. 2013

En inspirerende bagebog til alle, som har lyst til at kaste sig over amerikansk bagværk og kager, der rækker ud over muffins og cupcakes.

Morten Skærveds mor havde i 1960'erne opskrifter på kager og bagværk med hjem fra et udvekslingsophold i USA, og forfatteren har tilpasset opskrifterne, så de passer til de varer, der kan købes i danske butikker. Derfor kan det nu lade sig gøre at bage pumpkin pie, New York cheesecake, pretzels, strawberry shortcake, cornbread, french toast og mange andre lækkerier, som vi kender fra amerikanske film og tv-serier. Bogen er opbygget efter måltidets placering på dagen med klassikere, som allerede nu er integreret i det danske køkken såsom cinnamon rolls (kanelsnegle) og muffins, men bestemt også flere lidt mindre kendte. Hvert opslag indeholder opskrift med udførlig fremgangsmåde og dertilhørende helsides farvefoto i klare farver, der vækker appetitten hos kageglade mennesker. Forrest i bogen findes et opslag med opskrifter på forskellige frostings (glasurer), der fuldender bagværket. Forfatteren har udover denne bog udgivet syv andre kogebøger og vundet flere priser for sin madlavning.

Der er i de senere år kommet mere fokus på det amerikanske køkken, og der findes flere bøger, som denne titel kan sammenlignes med, eksempelvis Amerikanske kager, 2001 og American pie, 2012.

En appetitlig og inspirerende amerikansk bagebog, der er tilpasset ingredienser, der kan købes i danske butikker.