Bøger / faglitteratur / øvelser

Anatomi og styrketræning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. maj 2013

Målgruppen er såvel nybegynderen, der puster ved løft af en 4-kilos håndvægt, og den drevne styrketrænings-entusiast som ikke end skælver ved synet af selv de tungeste vægte.

Overskuelig og lettilgængelig træningsguide i styrketræning med frie vægte og i maskiner. Guiden er pædagogisk godt opbygget, og kommer godt i dybden med de mange forskellige træningsøvelser for kroppen. Først indledende afsnit med den vigtige opvarmning og med strækøvelser før eller efter et træningspas. Herefter følger en rigt illustreret gennemgang af øvelser for hele kroppen: ben og hofter, ryg, bryst, skuldre, arme og core-muskler (bl.a. mavemuskler). Bogens gennemgang af øvelser er hele tiden illustreret konkret i dybden af anatomiske illustrationer (minus genitalier) og teksten virker skarp og lige på. Jeg savner dog til brug for opslag et egentlig stikordsregister, dog kompenseres denne mangel noget af illustreret øvelsesoversigt sidst i bogen.

Oplagt at sammenligne med en nyklassiker som Muskel- og styrketræning : en anatomisk guide til mere end 100 træningsøvelser af Frédéric Delavier. Her synes jeg stadig Delavier trækker bedst igennem. Bogen kommer her i en 2.udg., hvor 1.udg. ikke er registreret i DB.

Praktisk anvendelig træningsguide, der har lånere på de fleste større biblioteker.