Bøger / faglitteratur

Angst - følelsen af at miste kontrollen : 15 angstramte skriver deres historie og psykolog Michelle Ulrichsen beskriver de forskellige angstformer og behandlingsmuligheder


Beskrivelse


Mennesker, der har levet med eller stadig lever med angsten i hverdagen, beskriver, hvordan deres liv er, hvordan behandlersystemet opleves og hvilke konsekvenser angsten har haft.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2006

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 16. maj 2006

Dette er vist en af de bedste bøger om angst og fobier, jeg har set. Der er først en indledning og dernæst 15 meget personlige beretninger fra 15 angstramte, heriblandt journalisten Jørgen Flindt Pedersen. Aldersfordelingen spænder fra ca. 20-55-årige, og beretningerne afspejler mangfoldigheden i de udtryk angst og panikanfald kan have. Det er stærk læsning, som virkelig giver et godt indtryk i de mere eller mindre (især socialt) invaliderende lidelser, som karakteriseres som de bløde, psykiatriske lidelser. Efter de personlige beretninger følger et afsnit, som i et helt jordnært sprog grundigt forklarer de mange aspekter ved lidelserne og deres behandling. Det er faktisk fremragende skrevet for målgruppen, som er både patienter, pårørende, studerende og fagfolk foruden almindeligt interesserede læsere. Bogen slutter med 3 sider litteraturhenvisninger samt en række hjemmesideadresser. Også bogens udseende skal roses, idet bogen fremtræder virkelig pæn, indbydende og smagfuldt enkel i sit layout. Initiativtager til bogen, Bente Hvidberg, er selv angstramt og fik ideen til bogen gennem en behandlingsgruppe Hun kontaktede redaktøren efter at have set et af hendes arbejder Stress - når kroppen siger fra, (04/36) præsenteret i tv, og resultatet foreligger nu - godt initiativ!.


Sind bladet

Årg. 35, nr. 7 (2006)

af

af

Jesper Steen Larsen

Årg. 35, nr. 7 (2006)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 1 (2008)

af

af

Birgit Marott

Årg. 45, nr. 1 (2008)Informationer og udgaver