Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Anna Havanna


Beskrivelse


På loftet finder Anna en bog, der handler om troldkvinden Caminande. Mens farmor læser højt, bliver hun forvandlet til troldkvinden og Anna til hendes barn Anna Havanna. Sammen laver de bl.a. en suppe af spindelvæv, flagermusvinger og meget andet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Else Lerche

d. 18. dec. 2018

A.R. har tidligere ill. nogle af B.R.s bøger bl.a. Kaptajn Bimse... (92/49). Denne gang er hun også medforf. til denne herlige højtlæsningsbog fra 5 år. Anna passes af farmor. På loftet finderAnna en bog om troldkvinden Caminande. I takt med at farmor læser den højt, forandres den pertentlige farmor til den løsslupne Caminande og Anna til hendes barn Anna Havanna. Den spændende historiegår over stok og sten i en sprudlende livsglad fantasi. Men der er mening og linie i den. For farmor får løst op for nogle følelser og får fortalt Anna om savnet af farfar. Med små finebemærkninger får hun fortalt Anna og nok også sig selv om nogle væsentlige livsværdier. Alt dette træder meget flot frem i sproget. I begyndelsen er det hverdagsagtigt, lidt langsomt, afbrudt afAnnas leg med sproget. Men jo mere farmor forvandles, jo hurtigere og vildere bliver sproget, det sprulder og blomstrer, afbrudt af stille poesi hvor farmor bl.a. mindes. Beskrivelsen af Anna ogfarmor står meget levende,ligesom man fornemmer og lugter farmors hus. Den kapitelopdelte tekst er sat i en åben sats, bogen der læses op i kursiv. A.R.s. s/h ill. gengiver fint tekstens stemning,og sammen gør de bogen til en helhed. Forsiden appellerer til både børn og voksne, der vil få en dejlig læseoplevelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Damtoft (skole)

d. 18. dec. 2018

Anna skal for en aften passes hjemme hos farmor. Stilheden og pænheden synes at råde her. Da Anna og farmor bliver alene går de op på loftet og finder farfars gamle kiste med bl.a. bogen omtroldkvinden Caminande og troldungen Havanna. Fundet løser op for ting, farmor har fortrængt efter farfars død. Den ellers så skarpe grænse mellem virkelighed og fantasi bliver pludselig flydende.Er troldkvinden Caminande og farmor mon identiske? Anna og farmor oplever en forrygende aften sammen. Her eksisterer ingen generationskløfter. Da mor og far kommer for at hente Anna, er alt igenved det gamle. Bogen syder og sprutter af liv. Også sprogligt er det en fornøjelse at læse den. Poetiske vendinger, groteske udtryk, gamle talemåder samt mere moderne slang 'optræder' smukt side omside. Bogen egner sig til oplæsning i indskolingen. Bogens tegninger er med til at sætte et livligt præg på historien, omend de er holdt udelukkende i lyse grå farver.


Information

d. 3. aug. 1994

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 3. aug. 1994


Berlingske tidende

d. 28. sep. 1994

af

af

jet.

d. 28. sep. 1994


Det fri aktuelt

d. 13. juli 1994

af

af

Steffen Larsen

d. 13. juli 1994