Bøger / faglitteratur til børn

Arbejde i gamle dage


Beskrivelse


I denne bog kan man blandt andet læse om børne-arbejde, boliger, løn, arbejds-tid, arbejdsløshed og strejker i gamle dage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. juni 2015

Interessant fagbog for børn mellem 7 og 11 år om arbejde i gamle dage. Bogen kan både læses af interesse eller ved skoleopgaver om arbejde i Danmark, hvortil den vil være en virkelig god hjælp.

Over 14 opslag fortælles om arbejde i gamle dage og om de store forandringer der skete for 160 år siden, da danskerne flyttede fra landet og ind til byerne for at arbejde på fabrikker. Teksten er sat i korte afsnit på 3-6 linjer, som suppleres af fotos og tegninger. Svære ord forklares på siderne og bagerst er der et stikordsregister samt en litteraturliste.

Det er en virkelig god fagbog, som giver et godt indblik i forandringerne ved overgangen fra bondesamfund til bysamfund. Let at læse, lærerig og samtidig også interessant.

Bogen kan læses sammen med andre bøger om gamle dage og overgangen fra bondesamfund til industrisamfund som eksempelvis bøgerne Børn i gamle dageSkolen i gamle dageFra bondegård til baggård og Skolen i gamle dage i samme serie eller den lidt sværere Fra bondegård til baggårdBogen kan læses sammen med andre bøger om gamle dage og overgangen fra bondesamfund til industrisamfund som eksempelvis bøgerne Børn i gamle dage og i samme serie eller den lidt sværere Fra bondegård til baggårdBogen kan læses sammen med andre bøger om gamle dage og overgangen fra bondesamfund til industrisamfund som eksempelvis bøgerne Børn i gamle dage og Skolen i gamle dage i samme serie eller den lidt sværere .