Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Arthur - grænselandet


Beskrivelse


År 1200 i grænselandet mellem England og Wales. 14-årige Arthur de Caldicot er væbner hos sir Stephen Holt. De forbereder et korstog. I sin magiske sten oplever Arthur livet ved kong Arthurs hof.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2002

af

af

Ulla Møller

d. 14. aug. 2002

Forrygende, flot og farverig fortsættelse af den prisbelønnede Arthur - kongen i stenen. Jegfortælleren, den nu 14-årige Arthur de Caldicott befinder sig i år 1200 som væbner på Lord Stephens borg Holt. Her forbereder han sig på at ledsage Sir Stephen på korstog. Sideløbende med Arthurs liv oplever han og læseren legenderne om ridderne ved kong Arthurs hof via en magisk sten. De begivenheder, der udspilles her har ofte paralleller til Arthurs eget liv. Bogen, der er anden del af en planlagt trilogi, hører til blandt de titler, der kan læses af både børn, unge og voksne, og serien vil være et oplagt valg som familieoplæsning. Yndere af Rowlings, Pullmans, Tolkiens og vor egen Lars Henrik Olsens universer vil sluge bøgerne om Arthur. Trods omfanget er bogen ikke svær at læse, de korte kapitler, en god åben typografi og et flydende nutidigt sprog, samt ikke mindst en spændende handling og gode personbeskrivelser gør bogen til en rigtig "pageturner". I forhold til bind ét fylder Arthurlegenderne forholdsvis mere og for den læser, der ikke kender disse, kan det virke en smule tungt, men det kan også være udgangspunkt for en senere fordybelse i beretningerne om ridderne om det runde bord Bogen er illustreret med middelalderlige træsnit anvendt som vignetter.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2002

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 14. aug. 2002

En fascinerende, men krævende roman. Dette er anden del af trilogien om den 14-årige Arthur de Caldicots oplevelser i middelalderens England, tæt ved grænsen til Wales. Vi følger Arthurs nye opgaver som væbner for Lord Stephens på borgen Holt. Arthur gør sig mange tanker om menneskeskæbner og er selv dybt optaget af at finde sin biologiske mor. Som i første bind bruger Arthur den magiske sten til at følge sin navnebror, kong Arthur, og ridderne om det runde bord. Samtidig er ridder Stephens ved at gøre sig klar til at drage på korstog - og den unge Arthur skal naturligvis med. Læseren bliver ført ind i mange intriger og magiske hændelser, både i Arthurs verden, men især hos den legendariske kong Arthur. De 101 kapitler er sat i en læsevenlig typografi. Teksten er umiddelbart let at læse, men de enkelte sætninger og dialogerne er ofte meget dybe i deres indhold så det kræver stor koncentration at bevare overblikket. Det meget omfattende persongalleri gør det yderligere vanskeligt at holde styr på handlingen. Forrest i bogen findes en fire siders personoversigt, der er uundværlig hvis man vil have forståelse for alle detaljer. Bogen kan læses af tænksomme læsere fra 6. klasse.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 10 (2003)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 120, nr. 10 (2003)