Bøger / skønlitteratur / roman

Asymmetri


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I New York begynder Alice, en ung redaktør, en affære med Ezra Blazer, en verdensberømt, ældre forfatter. I Londons Heathrow Lufthavn bliver Mr. Jaafari, en irakisk-amerikansk økonom, tilbageholdt. Hvad forbinder disse tre menneskers liv?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 27. mar. 2018

Eksperimenterende roman i tre meget forskellige dele, både hvad angår skrivestil og handling. Del et og tre har en person til fælles - forfatteren Ezra. For voksne læsere af ny, udfordrende litteratur.

Bogen falder i to store dele samt en sidste mindre del. Til slut er der noter til de mange citerede værker. Første del handler om 24-årige Alice, der falder for den meget ældre, kendte forfatter Ezra. Anden del følger økonomen Mr. Jaafari, der bliver tilbageholdt i en lufthavn. Læseren følger hans tilbageblik på et liv primært i USA, men også i hans andet hjemland Irak, hvor hans bror er meldt savnet. Den sidste og meget kortere del består af et radiointerview på BBC, hvor forfatteren Ezra vælger plader og fortæller om sit liv som soldat, forfatter og anti-monogamist.

Helt speciel bog! Man skulle tro, den var skrevet af tre forskellige personer, så meget skifter stilen fra afsnit til afsnit. Vi er i feel-good-genren det ene øjeblik, så er der kapitler kun med replikker for derefter at være meget beskrivende og filosofisk om fx klassisk musik og skrivekunst. Dragende og interessant, men ikke let tilgængelig og med en stor detaljegrad fx om baseball og de politiske forhold USA vs. Mellemøsten.

En anden eksperimenterende perle er Afd. for grublerierUlysses. Bogen nævner selv Ulysses (Ved Karsten Sand Iversen)En anden eksperimenterende perle er Afd. for grublerier. Bogen nævner selv (Ved Karsten Sand Iversen).


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2018

af

af

Anny Skov Madsen

d. 6. juni 2018

Original amerikansk debutroman med elementer af autofiktion, der i en spændstig og sprudlende form fortæller om ulighederne i verden og i relationer mellem mennesker. Den amerikanske Lisa Hallidays d...


Berlingske tidende

d. 7. apr. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 7. apr. 2018


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2018

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 4. apr. 2018


Politiken

d. 18. maj 2018

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 18. maj 2018