Bøger / faglitteratur

At blive sig selv : med Guds hjælp : refleksioner over kristen dannelse


Beskrivelse


Om det at blive et (kristent) menneske, men også en beretning om forfatternes egen dannelse, som han betragter som en stadig proces.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 30. apr. 2015

Med afsæt i egne oplevelser reflekterer forfatteren over, hvad kristen dannelse er. Bogen henvender sig enkeltpersoner og menigheder hvor man søger en personlig tilgang til det kristne.

Oehlenschläger er præst i Karlslunde Strandkirke. Han har i to tidligere bøger Han gjorde mig til en spids pilMentorskab og Mentorskab beskæftiget sig med udviklingen af det kristne hos den enkelte, og forfatteren ser selv disse tre bøge som løst sammenhængende. Det er Kierkegaards ord om at blive sig selv med Guds hjælp, der er indgang til bogen, som overordnet forholder sig til det at blive et (kristent) menneske, men den er også indirekte en beretning om forfatternes egen dannelse, som han betragter som en stadig proces. Bogen er uden illustrationer, litteratur og registre, men der er nogle få noterOehlenschläger er præst i Karlslunde Strandkirke. Han har i to tidligere bøger Han gjorde mig til en spids pil og beskæftiget sig med udviklingen af det kristne hos den enkelte, og forfatteren ser selv disse tre bøge som løst sammenhængende. Det er Kierkegaards ord om at blive sig selv med Guds hjælp, der er indgang til bogen, som overordnet forholder sig til det at blive et (kristent) menneske, men den er også indirekte en beretning om forfatternes egen dannelse, som han betragter som en stadig proces. Bogen er uden illustrationer, litteratur og registre, men der er nogle få noter.

Forfatternes baggrund som tidligere frimenighedspræst og efterskolelærer fornægter sig ikke, og bogen er velskrevet og båret af et personligt engagement. Den er velfunderet og klar i sin argumentation, og vil appellere til et segment af veluddannede, nye eller nyorienterede kristne, vel især i større byer, men den kan læses af et bredere, dog stadig kristent, publikum.

Dannelse er oppe i tiden. En god, nyere, kort introduktion til begrebet generelt er Nepper Larsens fra 2013.