Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

At give det videre : med øjne, ører, hænder og mund


Beskrivelse


Om kristen omsorg i praksis. Om at forstå hvem Gud er ud fra såvel skabelsens som frelsens evangelium for at kunne give Guds kærlighed videre. Med studiemateriale.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2009

af

af

Hans Michelsen

d. 27. feb. 2009

Bogen handler om kristen omsorg i praksis, dvs. almen diakoni. Selvom den kan læses af enkeltpersoner, vil den være velegnet til studiekredse og arbejdsgrupper. Bogen hænger sammen med Foreningen Agapes diakoniprojekt.

Bogen er delt op i to dele. I første del af bogen sættes fokus på det, Gud har givet os. I forståelsen af skabelsens og frelsens evangelium, ligger der en nøgle til at give Guds kærlighed videre. I anden del beskrives, hvordan vi alle kan være med til at sprede kendskabet til Guds kærlighed, nemlig ved at se og respektere mennesker, lytte og være nærværende, hjælpe og vise omsorg og sætte ord på Guds skaberkærlighed. Bogens sidste 65 sider er et studiemateriale til den foregående tekst. Forfatteren er sognepræst i Bedsted og medlem af Foreningen Agapes bestyrelse.

Foreningen Agape er en folkekirkelig forening, der arbejder med diakoni, sjælesorg, terapi, kurser, retræter og foredrag. Studiematerialet til bogen kan efter det oplyste downloades frit fra www.foreningenagape.dk.

Forfatteren fokuserer på, at Gud i skaberværket har skabt mennesket lige under sig selv, og at det derfor er meget betydningsfuldt. Han ser det som Guds vilje, at mennesket skal elske de to største værdier i tilværelsen Gud og mennesket. Mennesket skal give det videre, der er modtaget fra Gud ved hjælp af øjne, ører, hænder og mund (ord). Læseren selv må tage stilling til denne opfattelse af Gud og skaberværket. Bogen er med det tilknyttede studiemateriale af Egon Madsen velegnet til diskussion og studiekredse.