Roman om familier, parforhold og løgne i en gruppe mennesker med tilknytning til en kunstgruppe fra 1970'erne i København, mest for den modne læsergruppe 50+.
Kort efter at den 21-årige Victoria og snart 50-årige Steen er blevet gift dukker Victorias bror Thomas op og banker på døren til deres rækkehus i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Victorias far, Erik, der også er Steens ven, har i hemmelighed haft en anden familie med Thomas og hans mor Agnes. Steen er bange for, at det ødelægger hans nye liv og presser på, for at Erik skal fortælle sin familie om Thomas. Da Steen besøger sin demente mor i Sønderborg dukker en anden hemmelighed op. En tredje hemmelighed er knyttet til organtransplantation. Vi følger også nogle af kollegaerne i Steens gamle kunstnergruppe, Agnes, Erik og Vivi. Der er fokus på følelser og refleksioner over gruppens forskellige livsbaner fra 1970'erne og til nu. Bogen er en selvstændig fortsættelse af romanen Det vi glemte, der udkom i 2013.
Romanen er en medrivende fortælling om det modne menneske, der kæmper for at komme overens med sin fortid og skabe plads til nye begyndelser. Sprogligt er beskrivelserne som kunstneriske stilleben med fokus på lys og farvenuancer.
Den centrale historie i romanen handler om vigtigheden af at kende sit ophav, som fx i Hannahs forår.