Bogen henvender sig til alle, der arbejder med børn inden for det sociale, det familieretlige og det strafferetlige område samt til studerende på de pågældende uddannelser.
Øvreeide er psykolog og har som sådan arbejdet indenfor PPR i Norge samt som chefpsykolog i børne- og ungdomspsykiatrien. I dag driver han et foretagende, som tilbyder psykologisk behandling af børn og voksne, forældrerådgivning, familieterapi mv. Hans bog er en 3. udgave, hvor de forrige udgaver er kommet på dansk i hhv. 1997 og 2000. Begge udgaver er kommet i flere oplag, og de er brugt og bruges til stadighed i bibliotekerne. Det er en bog, der beskæftiger sig med samtaler med børn, der befinder sig i vanskelige situationer. Det kan dreje sig om samtaler i forbindelse med familiesager, vidneforklaringer til politi og retsvæsen og mange andre sammenhænge. Ofte har barnet ikke noget dækkende sprog for, hvordan det har det, og det er op til den professionelle at skabe den kontakt og det rum, hvor barnet kan blive set/hørt. Bogen er af høj teoretisk og faglig standard, men har allerede vist sin anvendelighed i folkebibliotekerne.
Bogen er yderligere udbygget i forhold til 2. udgave, idet den medtager erfaringer fra mange flere fagområder, hvor der finder samtaler sted med børn i svært belastede situationer.
En meget nødvendig bog af høj faglig standard. Gamle udgaver udskiftes/suppleres med denne 3. udgave, der rummer den nyeste udvikling indenfor feltet.