Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Bag tremmer : mission 2


Beskrivelse


Børn er nogle gange bedre end voksne som agenter - og Theo er ingen undtagelse. Under dæknavnet Scorpio klarer han endnu en mission, selvom det er noget tæt på at gå galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Boy Olesen

d. 2. maj 2012

Velegnet til selvlæsning fra ca. 8-9 år, altså fra ca. 2.-3. kl.

En spændende og rigtig god bog, der allerede ved kikket på forsiden, falder i målgruppens interesse. Tegningerne er udtryksfulde og næsten fotografiske, med en lige så bærende funktion som teksten. Theo er en slags James Bond i drengeskikkelse, en hemmelig agent der går under dæknavnet Scorpio. Han har et fantastisk ur, der kan kommunikere med omverdenen og fungere som GPS og kompas. Theo bliver fanget af politiet og sat i fængsel, hvor han via sit ur får besked på at blive gode venner med lederen af den bande, der styrer inde i fængslet. Sproget er veltilpasset målgruppen, med korte præcise sætninger, uden for mange svære ord. De lidt længere ord er orddelt. Hele layoutet er meget imødekommende og udstråler god kvalitet.

Bogen kan sammenlignes med fx Slikboden af Henrik Einspor, Forræderen af Lise Bidstrup, som dog udspiller sig i en anden historisk tid og nogle af titlerne i serien Koldt blod, der henvender sig til elever fra ca. 10 år.

Action-fyldt og velskrevet bog, der er læsepædagogisk veltilrettelagt og fanger læseren fra første side.