Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Bamse slut prut godnat


Beskrivelse


32 korte historier, der fortæller om Bamses oplevelser med Kylling, Ælling, Luna og Aske.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2009

af

af

Else Lerche

d. 6. nov. 2009

Bamse-bogen rummer mange korte historier fra det velkendte univers med Bamse, Kylling og Ælling. Interessen for universet er usvækket og børn fra 4-7 år vil hygge sig med at få den læst højt.

Forfatteren har skrevet andre Bamse-bøger, illustrator har illustreret Aaatju! Bamse, 2009. Illustrationerne ligger i udtryk tæt op ad Dina Gellerts bamseillustrationer, så børnene vil straks accepterer dem. Hver fortælling har en helsides illustration. Tekstsiderne har små vignetter i margin. Illustrationerne er malet i kraftige akvarelfarver i det genkendelige, udtryksfulde Bamse-univers. Efter et introduktionskapitel følger 32 korte historier, der hver fylder 3-4 sider. Teksten er skrevet i et dialogrigt sprog, der gengiver universet med bl.a. de specielle udtryk som tivertifal, versesgo og basta. Handlingen er enkel og udstråler humor. Udover historier om Bamses egne oplevelser, læsefortæller han fem historier om Hønemor og lille Kylling. På forsiden ses Bamse, der læser højt for Lillebamse.

Bamses læse-fortælle-bog, 2006 er illustreret af Dina Gellert. Her er det halve univers Bamses og Kyllings, resten er folkeeventyr udlagt for Bamses verden. Bamses store godnatbog, 2. udgave 2003 er en samling af seks pegebøger.

Bogen er tænkt som godnathistorier. Historierne har en fin længe og kan læses på alle tider af døgnet. Både tekst og illustrationer gengiver det univers, børnene kender, og inden for den ramme fungerer bogen fint med dens særlige underfundige humor.