Bøger / faglitteratur / snitmønstre

Bamsetøj - sy for sjov


Beskrivelse


Opskrifter, snitmønstre og vejledning til at sy en hel garderobe af tøj til bamsen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. juni 2013

En sød og charmerende bog med anvisninger på syning af bamsetøj. Bogen er en fin igangsætter med inspiration til kreative timer for børn fra 9 år sammen med en voksen, evt. til håndarbejde i grundskolen.

Bogen består af sytips med anvisning på, hvordan bogen anvendes samt en gennemgang af syteknikkerne. Mønstrene er til bamser på 40-45 cm, men kan justeres. Her er tøj til bamser fra yderst til inderst - undertøj, kjoler, bluser, bukser, sko, badetøj, sko, sovepose mm. alt med lettilgængelige trin-for-trin-vejledning og inspiration til, hvordan man selv laver varianter og sætter sit personlige præg på modellen. De fleste modeller præsenteres over ét opslag med et inspirerende foto i farver, hvor modellen og nogle detaljer præsenteres. Modellens sværhedsgrad, som er opdelt i tre kategorier, indgår også her. Snitmønstrene findes i en plastiklomme bagest i bogen. Forfatteren opfordrer til, at man bruger stofrester eller aflagt tøj til at sy af. Bogen afsluttes med ordforklaringer specielt til børn eller urutinerede. Forfatteren er selv mor, dagplejemor og erfaren syerske.

Bogen kan sammenlignes med Lav ting til dig og din bamse : Build-a-Bear Workshop, 2007, som udover en strikket og syet bamsegarderobe også indeholder bamsehus, møbler og tilbehør, bordpynt, kager mm. til bamsefest.

En indbydende og inspirerende sybog til alle bamseglade børn, deres mødre eller bedstemødre, som sammen kan få mange fornøjelige timer sammen. Bogen kan også bruges i håndarbejde i grundskolen.


Håndarbejde nu

Årg. 49, nr. 2 (2014)

af

af

Pia Jean Martinussen

Årg. 49, nr. 2 (2014)