Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bangladesh : udvikling i en globaliseret verden


Beskrivelse


En fremstilling af Bangladesh' historiske og politiske udvikling. Herunder de udfordringer som landet står over for i en globaliseret tidsalder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. aug. 2017

Interessant akademisk kulturhistorisk bog, der bruger udviklingen i landet Bangladesh som et billede på den udvikling, der generelt sker i den globaliserede verden. For dig som er interesseret i bøger om en globaliseret verden. Til opgavebrug fra og med gymnasieniveau.

Bogen består af syv kapitler. Første kapitel præsenterer den relativt unge nation Bangladesh, som det bogen kalder for et slags "laboratorium" for fremtidens udfordringer. Samme kapitel giver også en "generel introduktion til globaliseringsbegreber", der bliver anvendt i de følgende seks kapitler. De seks temakapitler har overskrifterne: "Miljø og klimaforandringer", "Befolkning og udvikling", "Globaliseret økonomi", "Demokrati og politik", "Religiøs radikalisering" og "Kommunikation og udvikling". Bogen bygger på "en omfattende baggrundsforskning. Forfatterne skriver bl.a.: "Her trækker vi på en bred vifte af kilder, hvoraf de vigtigste er forskningspublikationer samt rapporter fra civilsamfund, myndigheder, NGO'er og IGO'er". De to forskere og forfattere er Sille Stidsen og Mikkel Fugl Eskjær.

Velskrevet akademisk bog om udviklingen i en globaliseret verden med Bangladesh som eksempel og udgangspunkt.

Der er faktaoplysninger i BangladeshKlimaforandringer rammer også din asiatiske nabo, og klimaforandringernes betydning er fx emne i Klimaforandringer rammer også din asiatiske naboDer er faktaoplysninger i Bangladesh, og klimaforandringernes betydning er fx emne i .