Bøger / faglitteratur / opskrifter

Bar guiden. Vol. 1 : Den nye bartender


Beskrivelse


En fagbog henvendt mod den nye Cocktail Bartender, som gerne vil skabe sig den nødvendige basisviden. Bogen indeholder opskrifter på basisdrinks, som kan laves i de fleste barer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. okt. 2012

Lille håndbog om drinks og cocktails i beskedent udstyr. Den risikerer at drukne mellem andre, flottere illustrerede bøger om emnet på hylden, men kan formidles til lånere, der efterspørger en lille, overskuelig bog, der ikke kun præsenterer de kendteste opskrifter.

2 erfarne bartendere og smagere står bag denne lille håndbog, der på lidt sporadisk vis dykker ned i basisteknikker og råvarer inden afsnittet med opskrifter på drinks. Der er både kendte og mindre kendte cocktails, og bogen kan måske således inspirere dem, der vil vide mere end blot det gængse. Der er nogle iøjnefaldende sprogfejl. Der er indholdsfortegnelse, men intet stikordsregister til de enkelte drinks, og kun få illustrationer.

Denne må forventes at være første bind i en serie fagbøger. Det handy format vil tiltale nogle, men bogen egner sig måske bedre til at have liggende ved bardisken end til biblioteksudlån, hvor et fyldigere billedmateriale normalt er mere appellerende. Det forefindes i andre bøger, fx Ole Knudsens.

Basisguide for nye bartendere med lidt sporadisk gennemgang af teknik og råvarer. Desuden opskrifter på kendte og mindre kendte cocktails. Intet stikordsregister, kun få illustrationer og nogle sprogfejl, der springer i øjnene. Bogens beskedne omfang og udstyr vil give den hård konkurrence fra de mere indbydende bøger om emnet, som i forvejen findes på hylderne, men den tilføjer i overskuelig form nogle mindre kendte opskrifter til samlingen.