Bøger / faglitteratur / rejseguides

Barcelona amor mío! : en romantisk guide til alle, der elsker Barcelona og hinanden


Beskrivelse


Guidebog der handler om hvad man foretager sig i Barcelona: drikke, spise, danse, elske, sanse, give og tænke. Med tips og ideer til hoteller, restauranter, caféer, dansesteder, museer, butikker osv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 5. aug. 2010

Værket henvender sig til et publikum, der sætter pris på en personlig skildring af turistmål og en beskrivelse af det, der netop ikke er de etablerede turistattraktioner.

Jacob Munkholm Hoeck fortæller, at hans bryllupsrejse gik til Barcelona, og at han og hans hustru i 2009-10 tog orlov for at være et år i den by, de faldt for med et brag, da de besøgte den første gang. Kærligheden til Barcelona er mærkbar på hver side, når Hoeck fører turisten rundt i de kvarterer han foretrækker, når han udpeger restauranter og barer, når han ser på de åbenbart utallige kulinariske oplevelser og fristelser, som Barcelona byder på. Han fortæller om shopping, åndehuller, udflugtsmuligheder osv. Han anbefaler hoteller og får virkelig tegnet sit personlige portræt af en mangfoldig by. Og så advarer han meget konkret mod Barcelonas svøbe: lommetyvene. Bogen er rigt illustreret med indbydende fotos, der er kort over de forskellige kvarterer og et emneopdelt stikordsregister. De etablerede seværdigheder nævnes blot kort i forbifarten. Meget inspirerende, ja, inciterende rejsebog til livsstilsturisten.

Værket kan anvendes som de øvrige i samme serie som fx Thomas Harders Rom amore mio!, 2009, og som de parallelle i Momondos serie som fx Karin Larsens Min by Prag, 2009.

Et oplagt tilbud til livsstilsturisten, der sætter pris på at vide, hvor man får de bedste tapas og den lækreste chokolade og vægter det højere end den traditionelle kulturturist ville gøre.