Bøger / faglitteratur / biografier

Barnestjernen fra Bryggen : den fulde historie efter 45 års tavshed


Beskrivelse


Biografi af den tidligere barneskuespiller Jan Priiskorn Schmidt (f. 1951) som i perioden 1960-1972 var en meget brugt barnestjerne i dansk film. Han fortæller åbenhjertigt om barndommen på Islands Brygge, arbejdet med de store stjerner som fx Dirch Passer, og om livets op- og nedture herunder hvorfor han trak sig tilbage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 6. sep. 2017

I 1960'erne var Jan Priiskorn Schmidt et meget kendt ansigt i dansk film, indtil han pludseligt trak sig tilbage. Først nu 45 år efter beretter han om årsagen. For fans af klassiske danske film som fx "Sommer i Tyrol".

Den tidligere barneskuespiller Jan Priiskorn Schmidt var i perioden 1960-1972 en meget brugt person i dansk film og havde et unikt talent. Han debuterede som 9-årig i "Flemming og Kvik", og medvirkede senere i klassikere som "Støv på hjernen" og "Min søsters børn", indtil han som 21-årig pludseligt stoppede som skuespiller. Efter i 45 år at have undgået pressen, er han nu klar til at fortælle om sit liv. Bogen er blevet til via en række interviews med journalist Klaus Thodsen, og åbenhjertigt beretter Schmidt om barndommen på Islands Brygge, arbejdet med de store stjerner som fx Dirch Passer, og om livets op- og nedture herunder hvorfor han trak sig tilbage. Med mange fotos herunder flere ikke tidligere publicerede.

Velfortalt og meget personlig beretning om de omkostninger et liv i konstant opmærksomhed kan have. Det er dog ikke tragedie det hele, da vi også får fortalt mange underholdende anekdoter om de kendisser som Schmidt arbejdede sammen. Tonen er bramfri og ærlig, og der bliver absolut ikke lagt fingre imellem når Schmidt beretter om arbejdet med fx Dirch Passer eller Poul Hagen.

Der er paralleller til Pusle Helmuth som beretter om sin skæbne i .