Bøger / skønlitteratur / roman

Begær : krimi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En kendt studievært udsættes for stalking af en ukendt person, som lader til at kende til private informationer om hendes liv. Under et indslag om et makabert mord bryder hun pludseligt sammen, og sagen viser også sig at være knyttet til studieværtens fortid. Der venter politiassistent Morten Krag en indviklet sag, for kan han stole på studieværtens forklaringer?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 6. mar. 2013

Til læsere af lidt barske krimier med en psykologisk vinkel. Forsiden signalerer ikke umiddelbart krimi, så bogen kræver nok lidt aktiv formidling.

Harvig (f. 1945) er nu nået til den afsluttende del af sin trilogi om dødbringende følelser, der blev indledt med Besat, 2009, og Bedrag, 2011. I Begær er det endnu engang politiassistent Morten Krag der skal forsøge at udrede trådene i en kryptisk og makaber sag. En kendt kvindelig studievært udsættes for grov stalking af en ukendt person, som lader til at kende til private informationer om hendes liv. Under et indslag om et voldsomt mord bryder hun pludseligt sammen, og sagen viser sig også at være tæt knyttet til nogle fatale hændelser fra studieværtens fortid. Hurtigt følger flere mord, og det er nu op til Kragh og hans team at komme til bunds i sagen og få stoppet drabene. Men kan han stole på studieværtens forklaringer? Begær er Hartvigs tiende bog, og ganske rutineret formår han at opbygge et fint spændingsniveau, der eksekveres efter alle krimiens regler. Til gengæld er persontegningen og dialogen lidt flad og klichefyldt, men det formår ikke at ødelægge det overvejende positive indtryk af en velsmurt og underholdende psykologisk krimi/thriller, der er let at læse. Kan sagtens læses uden at have kendskab til de øvrige bind.

Tematisk minder bogen om fx Nagels Aqua Mortis - dødens vand eller Stauns Helt til grænsen.

Velskrevet krimi der udmærker sig ved at holde et godt spændingsflow.


Litteratursiden.dk [online]

d. 17. apr. 2013

af

af

Jan Findal

d. 17. apr. 2013


Politiken

d. 30. mar. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2013