Bøger / faglitteratur til børn

Belgien - et land i Europa


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2008

af

af

Marianne Andreasen

d. 21. maj 2008

I forlagsserien Et land i Europa kan denne bog om Belgien læses fra ca. 7.kl. og op - både i forbindelse med opgaveskrivning og undervisning eller som fyldig og meget interessant information inden en rejse. Den vil - udover i skole- og børnebiblioteket - helt sikkert også have relevans i voksenbiblioteket.

Bogen giver en bred og interessant beskrivelse af Belgien. Der er en grundig gennemgang af ikke mindst landets historie, men også de tre selvstyrende regioner med hver deres særkender, sprog og problemfelter. De internationale organisationer, som fx EU og Nato, der har hovedsæde i landet, bliver naturligvis beskrevet. Chokolade, cykelløb, festivaler, pommes frites, arkitektur og musik er noget af det, belgierne identificerer sig med. Udover dette bliver der også fortalt om kultur, erhvervsliv, skolesystem og turisme. Bogen er gennemillustreret med meget flotte fotos og gode kort. Afslutningsvis fakta, webadresser og register.

Der findes stort set ikke nogen nyere bøger om Belgien udover rejseguides.

Bogen er gennemført delikat med sin layout og fotos. Teksten er saglig, velskrevet og objektiv. Så den har givet mig lyst til at besøge Belgien.