Atmosfærisk og medrivende portræt af Berlin og prominente og ukendte menneskers liv i byen under OL i 1936. For historisk interesserede læsere.
I sommeren 1936 gør Berlin sig klar til de olympiske lege. Nazisterne gør alt, hvad de kan, for at præsentere byen som en verdensåben metropol. Baseret på samtidige kilder, fx Goebbels dagbøger, tegner Oliver Hilmes et portræt af byen, dens prominente og ukendte indbyggere og de mange gæster og turister, der strømmer til fra hele verden. Vi følger fx diplomater, topnazister, transvestitter, kunstnere, sportsfolk, restaurantejere og elegante dagdrivere på cafeerne på Kurfürstendamm. Begivenhederne beskrives dagsvis fra den 1.-16. august og understøttes af sort-hvide fotos. Til sidst et afsnit om, hvad der blev af de omtalte personer.
Det er ikke de enkelte sportsbegivenheder, der tegner bogen, men derimod bringes ofrenes, gerningsmændenes, tilskuerenes og medløbernes historier til live. Læseren er fx med bag kulisserne, når topnazisterne holder hof, og de mange historier emmer alle af den særlige, sansemættede Berlin-atmosfære. Det er samtidig uhyggelig læsning, da man ved, hvad der senere fulgte med krigen, jødeforfølgelser og KZ-lejre. I sagens natur er fremstillingen fragmentarisk, og visse læsere vil måske efterspørge en større dybde i de mange interessante historier.
Kan sammenlignes med Florian Illies' dokudramatiske mesterværk, 1913.