Bogen Berlin Alexanderplatz er et af de væsentligste værker i det 20. århundredes tyske litteratur, så en ny udgave er velkommen som lystlæsning til klassikerlæsere og til litterater eller studerende.
Alfred Döblins (1878-1957) Berlin Alexanderplatz (1929/da. 1930) foregår i Berlin i 1920'ernes brydningstid og følger Franz Biberkopf, der platter og småsvindler sig igennem livet. Han er ikke nogen charmerende eller behagelig mand, blot et medmenneske på godt og ondt. Romanen bruger en særlig montageteknik med dialoger, bevidsthedsstrøm, mange fortællerstemmer og andre genrer som fx reklametekster, aviser eller skilte. Dermed bliver den stilistisk banebrydende som skildring af den moderne storby med det flimrende, pulserende liv og giver samtidig et fint portræt af den lille mand i den store by. Thorstein Thomsen har skrevet forord, som fokuserer på læselyst.
Denne udgave er gennemset og revideret. Layout er forbedret, især i forhold til paperback-udgaven fra 1996. Der er ikke andet, som helt ligner: Som berlinerroman kan nævnes Fallada Alene i Berlin, 2012, men den er stilistisk helt anderledes. Moderne storbyskildrere fra det 20. årh.'s første halvdel er fx Joyce og Rilke. Montageteknik er i samme periode brugt af bl.a. Huxley og Thomas Mann.
Hovedværk i verdenslitteraturen. Skrevet i montageteknik som en skildring af det pulserende liv i storbyen Berlin i 1920'erne med småsvindleren Biberkopf som gennemgående figur. Stor romankunst, men ikke nem.