Bøger / skønlitteratur / roman

Blå sko og lykke


Beskrivelse


Krimi. Mma Ramotswe styrer Damernes Detektivbureau nr. 1 på sædvalig kompetent facon. Små og store sager blandes, og som sekretæren Mma Makutsi siger: "Mma Ramotswe opklarer ikke forbrydelser, men småting", hvorefter hun tilføjer "men livet består af småting".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne-Mette Lerche

2007

Syvende bog i serien om den karismatiske privatdetektiv, Mma Ramotswe, der bestyrer "Damernes detektivbureau nr. 1" i Botswana. Serien har allerede fået en lille fanskare i Danmark, og man behøver ikke at have læst de seks forrige bind for at følge med i romanen her.

Tante Emang er problemknuser i avisen, "The Daily News". Hun løser alle folks problemer ud fra sin logiske sans og fornuft. En sådan problemknuser er en af Tante Emangs læsere også, nemlig Mma Ramotswe, indehaveren af "Damernes detektivbureau nr. 1", i Botswana, der ligesom Tante Emang løser hverdagens problemer med snusfornuft, dog også kombineret med masser af kvindelist og -kløgt. Det er ikke psykotiske massemordere, der skal opspores af "Damernes detektivbureau", men mere hverdagsagtige kattepiner der skal løses, som fx en køkkenmedarbejder på et kollegium, der bliver afpresset af sin chef, fordi køkkenmedarbejderen har set chefen smugle skolens mad til sin i forvejen tykke mand! Som Mma Ramotswes trofaste sekretær Mma Makutsi siger: "Mma Ramotswe opklarer ikke forbrydelser men småting" hvorefter hun tilføjer "...men livet består af småting". Forfatteren er irsk juraprofessor, der selv har boet og undervist i Botswana.

Bogen kan anbefales til alle der elsker en humoristisk, blødkogt krimi a la Agatha Christies, og som ikke er bange for at kaste sig ud i anderledes miljøbeskrivelser, her fra Botswana, Afrika.

En hyggelig og lun, blød krimi til alle aldre og køn.


Berlingske tidende

d. 23. feb. 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 23. feb. 2008