Bøger / faglitteratur / øvelser

Bliv yngre med alderen : livsenergi med chi-massage


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 1998

af

af

Lis Pedersen

d. 19. mar. 1998

Chia, der bl.a. er kendt for Forvandling af stress til vitalitet : Den Helende Tao,1996, fortsætter her med de øvelser, der i følge Tao kan holde én i bedre form/ung langt op i årene. Der er tale om en selvmassage, hvor der lægges vægt på, at sunde indre organer kan hjælpe én til at have kontrol over negative følelser. Selvmassagen kan hjælpe til at udnytte den energi, der er bundet i de sunde indre organer. Øvelserne er godt beskrevet og lette at udføre, illustrationerne er informative, og øvelserne kræver hverken megen plads eller oceaner af tid. Det besværlige med denne bog består i, at der ved flere øvelser henvises til bl.a. ovennævnte bog, hvilket naturligvis kan være et problem. Ellers er en udmærket bog med appel til de mange mennesker, der interesserer sig for kinesisk medicin i bred forstand.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. nov. 2009

Denne bog henvender sig til folk, der er interesserede i de gamle taoistiske mestre, og den form for selvmassage, som Mantak Chia har udviklet på grundlag af deres skrifter. Det er øvelser, som ifølge forfatteren og den danske oversætter Hugo Hørlych Karlsen, kan være med til at "holde kroppen godt i stand, bevare sindet ungt og fordomsfrit og følelseslivet åbent og nysgerrigt.".

Mantak Chia er forfatter til en lang række bøger, hvoraf mange er oversat til dansk. Mange andre former for massage er først og fremmest rettet mod musklerne, men Mantak Chias massageøvelser retter sig mere mod de indre organer, for på den måde at få rettet op på skævheder og ubalancer i kroppen. Mantak Chia lover, at hvis man udfører øvelserne 5 til 10 minutter dagligt, vil man få det bedre på mange måder: en bedre teint, et bedre syn, bedre hørelse m.m , i det hele taget mere modstandskraft, mere udholdenhed. I bogen forklares de enkle øvelser, i ord og billeder. De er nemme at lave og de kan udføres overalt.

Bogen udkom første gang på dansk i 1998. I forhold til første udgaven er der kun meget få, ubetydelige rettelser. Om chi-massage findes en anden bog af Mantak Chia Gennem huden : indre organmassage fra 2001.

En letforståelig bog om en del af den gamle kinesiske medicin. Medmindre 1. udgaven er slidt, er der ingen grund til at udskifte den med denne 2. udgave.


Ergoterapeuten

Årg. 62, nr. 4 (2001)

af

af

Ea Lethin Vedel

Årg. 62, nr. 4 (2001)