Bøger / skønlitteratur / roman

Bloddyr


Beskrivelse


Science fiction. En genmodificeret bakterie udrydder halvdelen af jordens befolkning og derfor bliver et minisamfund på månen afskåret fra jorden. Samfundet bliver diktatorisk, ressourcerne er få og folkene begynder at dø af proteinmangel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Stine Grabas

d. 23. dec. 2011

Til læsere af spændingsromaner og science fiction romaner. Bogen har en flot prangende forside, som ikke kræver yderligere formidling.

Et minisamfund på månen bliver afskåret fra jorden, da en genmodificeret bakterie hærger jorden og dræber halvdelen af klodens befolkning. På månen bliver der skabt et diktatorisk samfund, men hvor midlerne er få og folk begynder at lide af proteinmangel. Pludselig bliver folk myrdet af de såkaldte bloddyr, som månebeboerne tror er vampyrer, fordi de dræbte er tappet for blod. Det bliver en kamp for overlevelse samtidig med at der bliver forsket i at finde en modvaccine mod den frygtelige bakterie. Historien bliver først rigtig spændende på de sidste 70 sider, og sproget er ikke specielt godt. Replikkerne er lidt flade og når man har et helt samfund på månen, er det lidt fantasiløst at der bliver taget billeder med et digitalkamera. Dannie Mortensen debuterede i 2010 med Dræberlyd.

Mange bøger lægger sig tæt op ad denne bl.a. Patrick Lynchs Omega, som også handler om en løbsk bakterieepidemi. Minerne på Orthomyx og andre SF noveller af Rasch er blandt de mange science fiction bøger, der udkom i 2011.

Generelt ikke særlig overbevisende science fiction roman, hvor man hurtigt gennemskuer romanens handling. Bogen vil ikke skille sig markant ud i forhold til andre spændingsbøger.


Proxima

Nr. 98 (2013)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 98 (2013)