Bøger / faglitteratur til børn

Blodige fakta


Beskrivelse


Hvorfor er blod så vigtigt for kroppen? Hvorfor drak vikinger blod? Og findes der egentlig vampyrer?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2020

af

af

Henriette Olesen

d. 9. juni 2020

Blod her og der og alle vegne. Sjove fakta om blod til børn fra 4 år og til selvlæsning fra ca. 9 år.

Mennesker er fyldt med blod. Blod er med til at give liv, det suser rundt i kroppen og giver ilt og næring. Blod kommer i mange farver. Blæksprutter har blåt blod, igler har grønt blod og alle mennesker har rødt blod. Man kan få næseblod eller stikke sig i fingeren. I gamle dage troede man, at man var syg, fordi blodet var urent, og så fjernede man det fra kroppen. Her er mange anderledes fakta om blod. Hver side har store illustrationer og lidt tekst sat med stor skrift. Bogen har et lix-tal på 24.

En lidt anderledes bog om blod, der fortæller løst og fast om, hvad blod er, og hvad blod kan på en lettilgængelig måde. Bogen egner sig fint til højtlæsning, og vil kunne lægge op til gode snakke om blod. Her er blodet hverken farligt eller ulækkert, men noget naturligt, som kroppen har brug for.

Andre bøger om blod er BlodMin krop, som er for større børn, og Min kropAndre bøger om blod er Blod, som er for større børn, og .


litteratursiden.dk

d. 30. aug. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 30. aug. 2020

De fleste børn ved, hvordan blod ser ud, men ikke, hvilken funktion det har, eller hvor det kommer fra. Det ved man til gengæld meget mere om, når man har læst denne spændende fagbog. Norske Ingelin ...