Bøger / skønlitteratur / humor

Bo og Lis - den so


Beskrivelse


Parodi på lærebogssystemer til skolens første klassetrin. Man kan også møde Bo og Lis på nettet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. juni 2012

Parodi på lærebogssystemer a la "Søren og Mette" til store børn og barnlige sjæle, som holder af skæv humor og satire. Derimod nok mindre velegnet til den angivelige målgruppe. Bo og Lis lever i bedste velgående på nettet.

De to studerende Refsgaard og Stampe har moret sig med at lave en skæv parodi på lærebogssystemer til folkeskolens første klassetrin. Bo og Lis - den so startede som youtube fænomen, og fik en profil på facebook (med 27.000 fans). Bo og Lis har også deres egen side på dr.dk, og nu som denne pixibog med medfølgende smartphone app. Først kom Bo, han skabte mel og ost = pizza, så kom Lis - den so, og Ahmed laver pizza, for han er nemlig etnisk. Satiren trækker uhæmmet på bibelske historier - der forekommer bl.a. en Korsfest og Bo's ark. Det er smag og behag, om man synes det er hylende morsomt, eller bare lidt for meget af det gode.

Man kan også møde Bo og Lis på nettet bla. på adresserne: www.youtube.com/watch?v=wjEZ2lDVN3s, www.dr.dk/satire/detsorteur/booglis/ og på www.facebook.com/#!/BoOgLisDenSo. Den samme groteske humor og karikerede stereotyper findes i striberne på forfatternes hjemmeside ViErVenner.dk.

Skæv humor og parodi på lærebogssystemer, som henvender sig til store børn og voksne med sans for det grotesk morsomme. Bo og Lis' stærkt karikerede univers er først og fremmest et internet-fænomen, men bogen skal nok blive læst også.