Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Body finder. Bind 1 : Ekko fra de døde


Beskrivelse


Violet på 16 kan høre de døde omkring sig, og da en række uhyggelige mord finder sted i hendes by, beslutter hun sig for at hjælpe. Samtidig er hun forelsket i sin bedste ven, Jay. Er det mon gengældt?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. sep. 2011

Ungdomsbog til dem, der kan lide en kærlighedshistorie med et overnaturligt twist. Bogen formidler næsten sig selv med den romantisk/uhyggelige forside i blå toner.

Kimberly Derting debuterer med denne roman om den 16-årige Violet, der kan hører ekkoet fra de døde. Historien finder sted, da en række uhyggelige mord finder sted i hendes hjemby, og hun beslutter sig for at hjælpe med at finde morderen. Samtidig er hun voldsomt forelsket i sin bedste ven Jay, og det er ikke helt ukompliceret at finde ud af, om han føler det samme for hende. Bogen er mere romantisk end uhyggelig, og jeg tror den finder bedst indpas på pige-værelserne. Sproget og historien er lige til at gå til, og der er meget at spejle sig i for målgruppen.

Det er nyt at se en ligfinder i teenage-litteraturen, men det overnaturlige har vi haft noget tid. Der er serien Den internationale bestsellerserie om Sookie Stackhouse (True blood), men også diverse englebøger har haft succes. I samme genrer finder vi Lauren Kates De sorte skygger, der også er romantisk uhygge.

Romantisk uhygge-trivi til teenageren, der er mere til romantik end uhygge.